Elmaradt a nemzetbiztonsági bizottság Kósa Lajos 1300 milliárdja ügyében összehívott ülése, mert Soros György
KepernyUfoto_2017-06-09_-_8.15.02_top_story_lead.png

Elmaradt a nemzetbiztonsági bizottság Kósa Lajos 1300 milliárdja ügyében összehívott ülése, mert Soros György

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. március 20.

Választás 2018

Amíg „Soros emberei” ülnek a bizottságban, fennáll a nemzetbiztonsági kockázat, mondta Németh Szilárd, és otthon maradt.

A Fidesz nem vesz részt a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén – mondta a közmédiának Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke. Németh Szilárd azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke keddre összehívta a nemzetbiztonsági bizottságot. Véleménye szerint ugyanis tisztázni kell a sajtóban megjelent, Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter kötvényjegyzésével kapcsolatos állításokat.

Emlékezetes, hogy Kósa Lajosról a múlt héten derült ki, hogy egy közjegyzői okirat szerint 1300 milliárd forint felett rendelkezhetett, édesanyjának pedig 800 millió forintos ajándékot intézett.

Németh Szilárd kijelentette: a bizottság ülését álhírekkel, pletykákkal, hazugságokkal kapcsolatban hívták össze, de a testület nem használható fel kampánycélokra. Az LMP-s Szél Bernadettre utalva hozzátette: amíg „Soros emberei” ülnek bent a bizottságban, addig a Fidesz nem tud hozzájárulni, hogy Soros Györggyel kapcsolatos tárgyalásokat folytassanak, mert fennáll a nemzetbiztonsági kockázat, ezért nem vesznek részt a keddi ülésen. Azt, hogy Kósa Lajos sztorijának mi köze Soroshoz, nem tudni.

Figyelmébe ajánljuk