„Hol a lóvé? Gyuri bá!” – Lényeglátó üzenetet festettek a Matolcsy család luxusvillája elé

  • narancs.hu
  • 2018. március 13.

Választás 2018

Több ellenzéki párt is meglátogatta Matolcsyékat.

A 24.hu bukkant rá arra a luxusvillára, ahol a portál információi szerint Matolcsy György és felesége él. A jegybankelnök elvileg a saját fiától, Matolcsy Ádámtól, pontosabban az ő érdekeltségébe tartozó Magyar Stratégiai Zrt.-től bérli az ingatlan egy részét. A korábban egy ingatlanközvetítő portálon 430 millió forintért árult villát Matolcsy fia részben hitelből vette meg, kölcsönt attól az NHB Növekedési Hitel Banktól kapott, amely Matolcsy György unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz köthető.

A témára rárepültek az ellenzéki pártok is, az Együtt szalagot feszített ki a budai villa elé, az MSZP–Párbeszéd a helyszínen tartott sajtótájékoztatót, a DK pedig közleményben jelezte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Matolcsyval szemben. Ezt arra hivatkozva lépik meg, hogy szerintük az állami vezetők nyilvános vagyonnyilatkozatában nem csak az ingatlantulajdont, de annak bérletét, tartós használatát vagy haszonélvezetét is föl kell tüntetni.

Az LMP-s Vágó Gábor pedig délután a villa bejárata elé festett egy feliratot:

„Hol a lóvé? Gyuri bá!”

false

 

Fotó: Vágó Gábor Facebook-oldala


430 milliós luxusvillában éldegél Matolcsy György

A 24.hu bukkant a nyomára a luxuskedvelő MNB-vezér lakókörülményeinek. Mint a mesében: „A Rózsadomb szélén, tökéletesen csendes, nyugodt mellékutcában, erdő mellett, harapni való tiszta levegőben, néhány éve provanszi stílusban, a legnemesebb anyagokból minden részletében finoman kidolgozva épült mediterrán jellegű luxusvilla” – idézi a cikk Matolcsy lakhelyének hirdetését.

Figyelmébe ajánljuk