Migrációval, feminizmussal, Karácsonnyal rohasztja szét a nemzetet a sorosista világelit

  • - palosm -
  • 2018. március 24.

Választás 2018

Kövér László lakossági fórumán néztük meg, hol tart a Fidesz-kampány.

Tizenhat nappal a választás előtt az Újpesti Polgári Centrumban néztük meg magunknak a Fidesz lelkiismeretét, a velejéig tisztességes embert, az erkölcsi kősziklát, az őszinteség élő szobrát: azt a Kövér Lászlót, aki még ma is egy kamasz lelkesedésével ecseteli a civilizáció végét, egy nyugdíjas Békemenet-törzsvendég szenvedélyességével ecseteli a világhatalomra törő Sorost, és ha kell, egy hatéves gyerek értetlenségével teszi fel a kérdést: mit jelent az, hogy queer? Ebből következően egy Kövér-lakossági fórum nemcsak szórakotató – már a szó Németh Szilárd-i értelmében –, de azzal is kecsegtet, hogy valami mély, ontológiai igazságot tudunk meg a… miről is? Vagy az emberről, az önazonosság, a meghasonlás, a hatalombirtoklás, a bajusz természetéről, vagy a Fideszről mint emberek csoportosulásáról.

A kontinens sorsa

Kövér egyébként hatalmasat megy az elmúlt hetekben. Csak márciusban megfejtette már, hogy Soros áll a pozsonyi megmozdulások és persze a hódmezővásárhelyi „baloldali destrukció“ mögött, deklarálta, hogy április 8-án Magyarország léte, sőt a kontinens sorsa a tét. Akinek ilyen képességei vannak, azt bűn lenne kihasználatlanul hagyni: Kövér hat fórumot tart a héten, mi az ötödiken csíptük el.

false

Az eseményen durván százan lehettek, többségében idősek. Csak a korán érkezők szívhattak egy levegőt a házelnökkel, a többiek kivetítőn követték a közel másfél órás előadást.

Azon külön jót derültem egyébként, hogy már az első pillanatban kivívtam a szervezők megrökönyödését, mivel nem akartam megadni az adataimat, és ehhez még a "regisztráció", majd a "jelenléti ív" szavak kimondása után is ragaszkodtam. Ekkor már kábé ott tartottunk, hogy magyarázzam meg a viselkedésemet, de amikor a „nyilvános esemény“ szókapcsolatot elsütöttem, varázsütésre elengedtek.

Kövér az ellenzék szapulásával melegítette be hangszálait: a DK "neobolsevista szekta", Gyurcsányék "Lenin-fiúk", Karácsonnyal a „szocik“ „józan ésszel felmérhetetlen“ okokból megalázzák magukat, pedig Horn idején még létezeő politikai közösség voltak. A néppártosodás utáni Jobbik egy hazugság, mert valamelyik énjük nem igaz, Vona kételkedik saját identitásában, amit az is bizonyít, hogy megváltoztatta a nevét. Az LMP pedig még azt sem döntötte el, hogy fiú vagy lány — ez poén volt, még ha nem is nevetett senki, és Kövér arra gondolt, hogy jobb vagy baloldali-e.

Érezhetően ezt a részt élvezte Kövér a legjobban, úgyhogy később véletlenszerű pillantokban vissza-visszatért ehhez az épületes szidalmazáshoz. Karácsonyról még megtudtuk, hogy az SZDSZ-ben kezdte, úgyhogy Karácsony "minden volt már, csak akasztott ember nem".

Ezt a poént már halk nevetés követte.

A politikus szerint az ellenzék tönkreteszi a magyar demokráciát: az ellenzék tevékenysége, így Kövér, nem méltó a demokrácia fogalmához. Még akkor sem, ha az a demokrácia magyar. Vagyis kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk.

Hű tükör

Kövér annyira belefeledkezett  ebbe a seregszemlébe, hogy úgy mondta ki az elmúlt jó pár év talán legnagyobb igazságát, hogy észre sem vette: „a politikusok olyanok, mint amilyenek mi vagyunk; hű tükrei a közállapotainknak, tetszik vagy sem“.

Ezek után ráfordult egy hosszú gazdasági blokkra, aminek a lényege az volt, hogy Matolcsy rengeteg pénzt szerzett az országnak, és Orbán nagyságát az bizonyítja legjobban, hogy felvette a kesztyűt az EU-val és rá merte bízni Matolcsyra a magyar gazdaságot. Ami necces volt, ingoványos mezőkre vitt, de bejött, amit az bizonyít, hogy Magyarország ma jobb helyzetben van, mint Görögország. (Kövér szavaiból az is kiolvasható volt, hogy a Fideszben úgy látták, ha az IMF és az EU által előírt gazdaságpolitikát követik, hamar elapad a támogatottságuk, ezért inkább kockáztattak.)

Megnyertük a gazdasági háborút, több ezer milliárdunk van pluszban évente, ismételgette Kövér.

Ez is egy lakossági fórum

Ez is egy lakossági fórum

Fotó: MTI

Az ország pénzügyeit átlátó szakember aztán a világ ügyeit fejtette meg: a Soros-blokk Orbán március 15-i beszédét követve arra volt hivatott, hogy világpolitikai kontextusba helyezze a közelgő választást. Összefoglaljuk a lényeget: Soros támad, és ha ezt most engedjük, akkor vége, mert „valamit csak egyszer lehet elrontani“. A felszámolásunk, Magyarország felszámolása, a nemzetállam felszámolása zajlik, ezt egy világhatalomra törő elit akarja véghez vinni. Az elitnek az a szándéka, hogy az ő irányításával valamiféle világkormányé legyen a hatalom. Ez úgy menne, hogy ők zárt ajtók mögött elmondják mondjuk az USA elnökének, hogy mit kell csinálnia.

Aki ezt nem értette (senki sem értette), az Kövér migránsozós mondataiba kapaszkodhatott bele: az egész európai baloldal szándékosan telepítené be őket, de mi „nem akarunk migránsokat, mert csak. Ezt nem kell megmagyarázni.“ És hát még a kunoknak is át kellett térniük a keresztény hitre!

Értékeink elrohasztása

Az országhatárok elmosása pontosan ugyanaz, mint a nemek közötti különbségek elmosása, amit a 68-as eszmében gyökerező feminizmus szimbolizál. Kövér a feminizmust szitokszóként használja, szerinte valamiféle erőltetett társadalmi programként úgy szabadította fel a nőket, hogy a nők nem is akartak semmilyen szabadulást. A migráció és a feminizmus az értékeink elrohasztásának két eszköze Sorosék kezében... De az új feminizmus az LMBTQ, ami olyan horrorisztikus dolgokról szól, mint az óvodában babázó kisfiúk és autózó kislányok, no meg a kötelezően biztosítandó átműtés… Bezzeg a régi szép időkben még ferde hajlamnak neveztük ezt!

Egy felettébb alattomos húzással erről a témáról Kövér a génmódosított élelmiszerekre váltott, ami azért szörnyű dolog, mert nem tudjuk, mi lesz a vége a patkánygénnel injekciózott kukoricának: „ezek itten hazárdíroznak velünk“, elég csak józan ésszel belegondolni.

A józan ész az egész fórum legtöbbet használt szókapcsolata volt. Nyilvánvalóan nem véletlenül.

Kövér ügyes retorikai fogással folyton összekacsintott közönségével: úgyis tudják önök, mi a helyzet, úgyhogy arról beszélni se kell. Inkább abban nyújtok segítséget, hogyan győzzék meg a többieket, azokat, akik kevésbé érdeklődnek a közügyek iránt és ezért megvezethetik őket az ellenzék hazug manipulációi.

A hívek így megkapták az útmutatást, hogyan kell lereagálni a korrupció vádját. Azt kell mondani: jó, elloptak rengeteget, de ha egyszer rengeteg maradt is?

Ha pedig egy ismerősünk nem a Fideszre szavazna, ezt érdemes javasolni neki: 2-3 napig maradjon otthon, ne nézzen tévét, ne olvasson újságot, és a családjával beszélgessen arról, hogy éltek az elmúlt években. És akkor józan ésszel arra fog rájönni, hogy nincs más lehetőség, még ha nem is vagyunk neki szimpatikusak.“

Taps. Elszánt tekinteteket kapok el kifelé menet. Itt tart a kormánypárt, és annak lelkiismerete 16 nappal a választás előtt.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.