Rengeteg rendőr, szónokló Gulyás Márton és dübörgő techno a Parlament közelében

  • narancs.hu
  • 2018. április 8.

Választás 2018

Rendőrök vs. techno, a kettő között Gulyás Márton.

Pár perccel 7 után már írtunk arról, hogy rendőri készültség van a Parlament közelében, egy olvasónk azt írta, hogy vagy 30 furgont látott a közelben.

Száguldó riporterünk ellenőrizte az információt, és ugyan elsőre nem látta nyomát rendőri jelenlétnek, kis sétálgatás után megtalálta a rendőröket.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Pontosabban a rendőrök egy csoportját, ugyanis kicsit arrébb további rendőrfurgonokat látott.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Több portál írt arról az elmúlt órákban, hogy készenléti rendőröket szállító autókat lehetett látni a Budapest felé vezető utakon, például az M7-esen és M5-ösön. Az ORFK magyarázata szerint ebben semmi különleges nincs, a választások időszakában a rendőrség protokollja 1994 óta változatlan.

A Parlamentnél, közelebbről az Alkotmány utca végénél az Agórán egyébként a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom rendezvénye zajlik. Az élő tudósítások alapján eddig főleg koncertek voltak, de jelenleg Gulyás éppen köszönetet mond a Bocskai utcánál sorban állóknak, ahol várhatóan csak fél 11-körül végezhetnek.

Az is elhangzott, hogy a jelen lévők meghúzzák majd Soros kerítésszaggató pálinkáját.

Egyébként pár száz méterrel arrébb, a Szabadság téren buli van, a Több technót a Parlamentbe rendezvénye a választás afterpartija. Az élő közvetítésük szerint elég sokan vannak, meglehetősen felszabadult hangulatban.

false

Figyelmébe ajánljuk