1316 forintos válasz Orbán Viktornak

  • narancs.hu
  • 2015. január 17.

Villámnarancs

„A nyugdíjak az infláció miatt nem fognak veszíteni az értékükből”, mondta Orbán. Vitának helye: nincs.

Tavaly októberben Orbán Viktor az Idősügyi Tanács alakuló ülésén mondott szép beszédet, amit azzal zárt: „a nyugdíjak az infláció miatt nem fognak veszíteni az értékükből”.

A miniszterelnök szavait minden bizonnyal ováció, hosszan tartó ütemes taps stb. fogadta, már csak azért is, mert egy ilyen nagyvonalú bejelentés után vitának nincs helye.

Azóta eltelt több mint két hónap, a postás pedig meghozta az idei első értékálló nyugdíjat. S mivel vitának továbbra sincs helye – 1,8 százalékos az emelkedés! –, legfeljebb számolgatni lehet. De reklamálásnak nincs helye.

„A nyugdíjam hetvennégyezer forint, ez pedig éppen arra elég, hogy kifizessem a lakás költségeit, de másra nem nagyon jut. A rezsicsökkentésből megmaradt pénzzel sem számolhatok, ugyanis az élelmiszerek ára drasztikusan növekedett, erről persze már senki sem beszél. Lehet mutogatni statisztikákat meg grafikonokat, de aki bemegy a boltba, úgyis tapasztalja, hogy elszabadultak az árak” – nyilatkozta a Borsnak József, az elkeseredett nyugdíjas, aki tegnap betért egy budapesti postára, és feladta a nyugdíjemelés összegét Orbán Viktornak. 1316 forintot – rózsaszínű csekken.

Nem hinnénk, hogy erre a gesztusra bárki – pláne Orbán – reagálna kormányoldalon, inkább úgy tesznek, mintha nem is értenék, mi volt a célja Józsefnek. Tehát továbbra is hülyének néznek mindenkit, mi több, elvárják, hogy még hálásak is legyünk ezért.

Azért egyvalami bizonyosan történni fog, a jobboldali sajtó hamarosan kideríti, hogy a pénzt feladó nyugdíjas lánya melyik kerületi szintű DK-s politikus unokahúga vagy szomszédja is…

Figyelmébe ajánljuk