A Fidesz kommunikációs igazgatója ostobaságokkal mosdatta Kövér László elszólásait

  • narancs.hu
  • 2018. február 3.

Villámnarancs

A kormánypárt egészen szánalmas teljesítményre képes, ha nem tudnak sorosozással visszavágni.

Szombaton nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Kövér László beismeri, hogy trükköztek a választási törvény kialakításakor. Ezzel kapcsolatban a házelnök kimondta: (…) „nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi földrajzi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben, amit a szocik alkottak meg eredetileg”.

Nem sokkal később Hidvéghi Balázs egy budapesti sajtótájékoztató végén először így reagált Kövér szavaira: az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádaskodás nem más, mint reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója. Majd a Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: egy leiratot látott, e szerint a tartalomban semmi vállalhatatlan kijelentés nincs. A választási rendszer ugyanolyan demokratikus, mint 1990-ben volt, ugyanolyan esélyeket kínál mindenkinek, a korábbi aránytalanságokat pedig sikerült kiküszöbölni.

Ennél talán a sorosozás is jobb lett volna, akkor nem lett volna szükség ennyire átlátszó hazugságokra. Egy: még nem is reagáltak a hangfelvételre az ellenzéki pártok, még olyanok sem, amelyek „reménytelen helyzetben” vannak. Kettő: a Fidesznek ezek szerint az jelenti az „arányosságot”, ha ők 20 méter előnyt csalnak ki maguknak egy 60 méteres futópályán. Valakit ez még meglep?

„Az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába” – Kövér László beismerte, hogy magukra szabták a választási rendszert

A házelnök szerint volt egy kis „földrajzi bűvészkedés”. A Reflektor blog közölt szombaton egy hangfelvételt, amelyen hallható, ahogy Kövér László házelnök nyíltan beismerte, hogy trükköztek a választási törvény kialakításakor. A felvételen egyebek közt elhangzik, ahogy egy kérdésre válaszolva Kövér László azt mondta: szerinte jó, hogy az ellenzék nem rúghat labdába, majd a törvény kapcsán megjegyezte: (…)

Figyelmébe ajánljuk