A Fidesz egyszerűen letagadja a magyarországi gyerekszegénységet

  • narancs.hu
  • 2015. április 30.

Villámnarancs

4 millió szegény ember? Éhező gyerekek? Itt? Micsoda képtelenség! Annyi pénze van itt mindenkinek, hogy el sem bírja költeni.

A kormánypárt ezt írja legújabb közleményében: „A Gyurcsány–Bajnai-kormánnyal ellentétben ez a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne legyen éhező gyermek. Ma egyre bővülő ingyenes gyermekétkeztetés, nyári étkeztetés, családi adókedvezmény, banki elszámoltatás és élelmiszercsomag segíti a gyermekes családok boldogulását. A baloldalnak kormányon kellett volna tennie a gyermekekért. Ma már egyre több családban van mit az asztalra tenni, mert egyre több szülő él segély helyett munkából és több marad a fizetésből is.”

Több marad? Miből? Abból pár tízezer forintból, amit hazavihetnek a közmunkások? Azért kíváncsiak lennénk, hogy akik ezt mondják, és még bele sem pirulnak, hogyan számolnak el a lelkiismeretükkel? Tartunk tőle, sehogy. Sőt valahogy életszerűbbnek tűnik, hogy ezt az aljas közleményt is valami luxusétteremben fogalmazták meg, miközben az volt a legnagyobb bajuk, hogy lehetne frissebb is az a homár.

false

Talán nem kellett volna megenni a páncélját.

Figyelmébe ajánljuk