A Fidesz ismét durván nekiment a bíróságnak, most a Fővárosi Ítélőtábla a célpont

  • narancs.hu
  • 2017. február 13.

Villámnarancs

„Példa nélküli erőszakot követtek el.”

Két hete egy jogerős felmentésen akadt ki a kormánypárt, de most sokkal nagyobb a felháborodásuk. Méghozzá amiatt, hogy ma jogerősen 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt a Fővárosi Ítélőtábla „a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben elkövetett katonai bűncselekmények vádjával magas rangú rendőrtisztek ellen indult büntetőperben”.

false

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A párt közleménye szerint felháborítóan enyhe a Gergényi Péterékre kiszabott büntetés. „Gergényi Péter az egyik felelőse annak, hogy 2006 őszén Gyurcsány Ferenc erőszakkal szétverette az ellene békésen tüntető tömeget. Politikai bosszúból több száz békés demonstrálót állítottak elő, sokakat meghurcoltak, sokan megsérültek, többen maradandó sérüléseket szenvedtek. Elfogadhatatlan, hogy az ártatlanul megvert emlékezők is sokkal súlyosabb büntetéseket kaptak a koncepciós eljárások során, mint a bűnösök” – írják, mégis úgy tűnik, ez az egész csak egyvalamit szolgál,

a gyurcsányozást, és az ezzel járó nemzethalál-víziót.

„2006 őszén a magyar emberek ellen példa nélküli erőszakot követtek el, ezért a mostani ítélet felháborító” – áll a szövegben, arra viszont már nem térnek ki, ha valóban Gyurcsány „verette szét” a békésen tüntető tömeget, akkor hol van erre bizonyíték, illetve hogyan lehet mégis Gergényi a felelős?

Figyelmébe ajánljuk