A Fidesz újabb gyomrost vitt be a magyar történelemnek

  • narancs.hu
  • 2015. október 12.

Villámnarancs

A kormánypárt legújabb közleményében megint Gyurcsányt támadja, de a pofon a magyar gazdákon csattan.

A Fidesz már öt éve van hatalmon, de még mindig nem tudott lehasadni a gyurcsányozásról. Legújabb közleményükben ezt írják: „Szigetvári Viktor, Gyurcsány Ferenc és társaik a magyar földet külföldiek, zöldbárók kezére akarják játszani, ahogyan ez már más európai uniós országokban megtörtént. Azok, akik Brüsszellel karöltve a korlátlan bevándorlást akarják Magyarországra erőltetni, most azon vannak, hogy külföldi kézre játsszák a magyar termőföldet.”

Megszokhattuk az ilyet, mondhatnánk, szóra sem érdemes. Ám van a közleményben egy mondat, vagyis inkább jelmondat, ami nem Gyurcsányt, Szigetvárit sértegeti. Mert amikor azt írják: „Legyen a föld azé, aki megműveli: a magyar gazdáké”, a híres 1945-ös földreformot idézik meg, melynek során megszűnt a nagybirtokrendszer, és 642 ezren kaptak összesen mintegy 3 millió hold földet.

Most meg?

Kérdezzék csak meg például Mészáros Lőrincet. Vagy Tiborcz Istvánt. Vagy Garancsi Istvánt. Vagy Flier Jánost. Vagy… de hagyjuk már, tudja mindenki, kiről s miről beszélünk.

Figyelmébe ajánljuk