Zsidózva ítéli el a zsidózást a harmadik kerület polgármestere, és önmérsékletre szólít fel a gát ügyében

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 16:40
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kulturált vita.

Bús Balázs, a III. kerület polgármestere közleményben reagált a Római-partért Facebook-csoport gátért lobbizó álciviljei legutóbbi, zsidózásba torkolló megnyilvánulására.

Csúnya zsidózásba torkollott a római-parti gát melletti kampány

Kevés az idő, minden eszközt bevetnek. Úgy tűnik, újabb szintre süllyedtek a római-parti gátért lobbizó álcivilek. Az egyesület mai Facebook-bejegyzésében zsidózó retorikával próbálja lejáratni a gátat védő civileket. „Zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a Római-parton a 70 ha-on lévőket! Betonfalat emelnének a Királyok–Nánási-nyomvonalon, kettéválasztva kerületünket!

A polgármester a maga módján, de a kulturált vita szabályainak betartására kér mindenkit.

„Önmérsékletet kérünk Óbudán!

A Római-partért Egyesület Facebook-oldalán zsidó értelmiségiek egy csoportját a gettósítás náci bűnével vádolták meg az árvízvédelmi nyomvonal apropóján.

Óbuda XIX. századi hagyományaitól – melyben zsidók, svábok, magyarok békében éltek egymással –, illetve a III. kerületi közélet konstruktív jellegétől ez a fajta hangütés idegen, és teljességgel elfogadhatatlan.

A tervezett védműről lehet akár szenvedélyesen is vitatkozni, de csak a jó ízlés és a józan ész keretei között. Arra kérem ezért a Római-partért felelősséget érző feleket, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, és a jövőben tartózkodjanak az efféle fogalmazásmódtól.”

Bús, bár önmérsékletre szólítja fel „mindkét felet”, nem csak a zsidózóktól vár más „fogalmazásmódot”, miközben maga is ugyanazt a terminust használja, mint ami a képekkel illusztrált Facebook-bejegyzésben állt: „zsidó értelmiségiek egy csoportját” emlegeti. (Tényleg, honnan tudják ezt? A demonstrálók egyenként nyilatkoztak az identitásukról? Vagy a gátpártiak meg a polgármester annak alapján állítják ezt, hogy a tiltakozók „olyan zsidósan” beszélnek? Vagy „olyan zsidós” a kinézetük?)

Óbuda-Békásmegyer polgármesterének nem is annyira a zsidózással van gondja (mint azt szóhasználata mutatja), mint inkább a gettósítással mint náci bűnnel történő vádaskodással.

A Fővárosi Közgyűlés szeptember végén dönt a mobilgátról. Addig, úgy tűnik, bármi belefér a kampányba.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 16:40
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Így_jártál
  2017. szeptember 13., szerda 08:56
  Ilyen szó, hogy "zsidózás" (és "cigányozás"), akkor lesz majd, ha lesz "magyarozás", "svábozás", "japánozás" és "svájcizás" is.
  (Továbbá a "digózásnak" is új tartalommal kell addigra megtelnie.)
 2. 3
  yoyo
  2017. szeptember 12., kedd 18:44
  Nem az zsidó, aki annak vallja magát, hanem akit mások annak tartanak. Ez ilyen egyszerű.

  Ehhez képest egy közelmúltbeli hír arról, hogy szoftveresen 60-75 százalékos biztonsággal meg lehet mondani valakiről facebook profilkép alapján, hogy buzi, kifejezetten gyenge dolog.
 3. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 12., kedd 08:14
  „Tényleg, honnan tudják ezt? A demonstrálók egyenként nyilatkoztak az identitásukról?”

  Van azért néhány támpont, ami segíthet a beazonosításban, például a Gede Testvérek szerint Tarnopolból indultak el, Bayer Zsolt szerint csöpög az orruk, és még az óvodások is tudják róluk, hogy egytől egyig bankárok vagy értelmiségiek.
 4. 1
  rworse
  2017. szeptember 11., hétfő 22:49
  Holló a hollónak nem veti szemére.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk