A Jobbik átállt a menekültek oldalára!

  • narancs.hu
  • 2015. október 6.

Villámnarancs

Legalábbis Z. Kárpát Dániel népszavazási kezdeményezésének csak így van értelme. Így sem sok.

A Jobbik tegnapi közleménye szerint a párt továbbra is kitart amellett, hogy népszavazáson dőljön el a migránsok európai elosztását szabályozó kvótarendszer magyarországi bevezetése. „Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetőjének napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a kormánypárti politikus kérdésre válaszolva elvetette a kvótarendszerről szóló népszavazás lehetőségét” – olvassuk, önök pedig joggal kérdezhetik, hogy mi ebben a különös? Mégis, mit várunk a Jobbiktól?

false

 

Fotó: Galló Rita

 

Nos, hát annyit, hogy odafigyelhettek volna egy kicsit jobban arra, hogy Kósa mit mond. Merthogy az új frakcióvezető az ominózus sajttájon pont arról beszélt, hogy „a Fidesz-frakció felkéri a magyar kormányt arra, hogy a kötelező kvóta bevezetése ellen lépjen fel, és mindent tegyen meg annak érdekében, hogy ez a rendszer ne valósuljon meg”.

Akkor meg minek a népszavazás? Hogy mégis legyen kvótarendszer? Tényleg ezt akarja Z. Kárpát Dániel? Vagy inkább a Jobbikot annyira megrendítette a Fidesz gyűlöletpolitikájának sikere, hogy immár a legegyszerűbb üzeneteket is képtelenek értelmezni?

Figyelmébe ajánljuk