Sok a negatív hír, ezért a kormány előírta a kórházaknak, hogy muszáj hetente jó híreket gyártaniuk

  • narancs.hu
  • 2018. február 3.

Villámnarancs

Műteni majd ráérnek ezután is.

„Új feladatot kaptak a gyógyító intézmények vezetői. Hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a »központba«. Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket a kórházfenntartó hivatalból” – tudta meg a Népszava. A lap által felhívott kórházigazgatók is elismerték, hogy van ilyen feladatuk.

A Népszava információi szerint az ötletet nem az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakállamtitkárságán találták ki, ott még azt sem tudják, hogy a kormánypropaganda gépezete pontosan mihez akarja felhasználni az intézményvezetők által gyűjtött médiamegjelenéseket. Mindenesetre már van olyan kórház, ahol annyira befeszültek, hogy a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont-csoporthoz tartozó Médianézőt bízták meg az intézményről szóló hírek gyűjtésével.

A kormány már egy ideje küzd az egészségügyről szóló negatív hírekkel, ebben a hadjáratban ez lehet a következő lépés. Azért a legemlékezetesebb még mindig Balog Zoltán miniszter kijelentése, aki szerint nincs is annyi gond a magyar egészségüggyel, csak valakik, valamiért túl sok álhírt közölnek.

A színpadon Balog Zoltán miniszter, aki szerint nem az egészségügy szar, csak az arról szóló hírek hamisak

Csak bízni kellene, és minden rendben lenne. A Hír TV tett közzé egy két és fél perces részletet az emberi erőforrások miniszterének hétfői, a Semmelweis-nap alkalmából rendezett ünnepségen mondott beszédéből. Balog Zoltán itt azt mondta, hogy nagy a csatazaj az egészségügy körül is, ami a közelgő választásoknak köszönhető, majd rátért arra, hogy tulajdonképpen nem is annyira rossz a helyzet, csak az álhírgyártók azt próbálják elhitetni az emberekkel.

Figyelmébe ajánljuk