A magyar honvéd semmilyen körülmények között sem éghet le

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 15.

Villámnarancs

Kincstári naptej milliókért.

Nagy tétel naptejet vásárolt a katonáknak a Honvédelmi Minisztérium, céljuk az egészségmegőrzés. A Magyar Nemzet szúrta ki a kormány honlapján, hogy 7,6 milliót költött a honvédség egy olyan naptejre, amelynek „speciális tápláló formulája megfelelően hidratálja bőrét minden napozás során, hosszan tartó barnaságot biztosít, valamint megvédi bőrét az idő előtti öregedéstől”.

Természetesen megkeresték az illetékeseket, s a HM Sajtóosztálya szerint „a napvédő krémek beszerzése a Magyar Honvédség személyi állománya egészségének megőrzése érdekében történt”.

A lap arra nem kapott választ, hogy pontosan hány tubust vásároltak, ám mivel a HM megnevezte a naptej márkáját (Dulgon SPF 30), s ennek piaci ára nem haladja meg az 1000 forintot, valószínű, hogy mintegy hétezer darabról lehet szó.

A Magyar Nemzet úgy spekulál, hogy „a HM naptejbeszerzése megerősítheti a létszámhiányról szóló korábbi találgatásokat”, s szerintük a tényleges katonai feladatokat ellátó honvédek száma csupán 6-7000 fő lehet. Mindez legfeljebb ott sántít, hogy sehol nincs az leírva, hogy egy katonának egy naptej jár.

Figyelmébe ajánljuk