Jön Paks 3? A miniszter már arról beszél, hogy Paks 2 megépítése után újabb blokkokkal kellene bővíteni az erőművet

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 05., 18:15
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az orosz atomból sosem elég.

Még el sem kezdődött a paksi bővítés, Süli János máris úgy nyilatkozott, hogy már nem is Paks 2 építéséről kellene beszélni, hanem újabb blokkok tervezéséről. A paksi atomerőmű két új blokkjának megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter ezt a Századvég Gazdaságkutató Zrt. csütörtöki konferenciáján mondta arra alapozva, hogy az elöregedő erőművek leállása miatt 2030-ra mintegy 5000 megawatt teljesítményhiány várható Magyarországon.

Süli János

Süli János

Fotó: MTI

A miniszter – az MTI beszámolója szerint – arról is beszélt, hogy a paksi beruházás már 22 hónapos csúszásban van, de igyekeznek ezt behozni. A tervek szerint januárban megkezdik a felvonulási épületek kivitelezését, a szükséges engedélyek kiadása után pedig 2020-ban indulhat a két új atomerőművi blokk építése, amelyek közül az elsőt 2026-ban, a másikat 2027-ben szeretnék átadni.

Süli János úgy fogalmazott: Paks nincs a megújuló energiaforrások ellen, azok működését az atomerőművel szerves egységben képzelik el. Ez mind szép és jó, de akkor miért kell már most belebegtetni, hogy újabb blokkok kellenének? A Roszatomnak nincs elég megrendelése?

Pörgeti a kormány Paks 2-t

Még a választások előtt megpróbálják lehívni az orosz hitelt. Mintha nem bíznának a győzelemben – írja a Népszava, ezért a kormány több fronton próbálja bebiztosítani magát, hogy a választási eredménytől függetlenül ne lehessen meghiúsítani a paksi beruházást.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 05., 18:15
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. október 05., csütörtök 20:52
  Három a magyar igazság.
 2. 1
  Kovacs
  2017. október 05., csütörtök 18:36
  Egy egész PAKSamétát kér a nép, amíg még kérhet.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk