A nagy meleg megtette hatását Semjénnél is: megtalálta a világ bajának okozóit

  • narancs.hu
  • 2016. június 23.

Villámnarancs

Semjén Zsolt szerint már egyértelmű, hogy kik a felelősök – mindenért.

Minden bizonnyal a nagy meleg az oka, hogy a ritkán megszólaló miniszterelnök-helyettest elkapta az észosztó lendület. „Ha a britek kilépnek, az nem a saját felelősségük, hanem a bürokratáké, akik olyan mértékben szétzüllesztették az EU-t, hogy a britek mintegy fele azt gondolja: ki kell lépni belőle” – mondta Semjén.

E veretes előrejelzés sajna

nem jelenik meg a Daily Mail hasábjain, fizetett hirdetésben,

de hát nem is a briteknek szól. A fővadászt hazai pályán, az Országos Erdészeti Egyesület sepsikőröspataki jubileumi vándorgyűlése szünetében ragadta el a hév, és ha nem lenne világos, hogy mire fel az előzetes károgás, akkor jusson eszünkbe az itthoni plakátkampány, a kvótanépszavazás.

Mert mit is mondott még Semjén, ahelyett hogy a többiekkel együtt megivott volna még egy Hubertust a büfében? Hát azt, hogy „kizárólag a briteknek áll jogában dönteni az országuk jövőjéről, a többi uniós országnak pedig tudomásul kell vennie a brit nép akaratát”. Ugye, ismerős? Ha véletlenül mégsem, akkor cseréljék ki benne a briteket magyarokra.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.