A pofátlanság csúcsa: nem elég, hogy silányabb áruval tömnek minket a galád multik, de sokkal drágábban is adják

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 19., 18:03
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A visegrádiak ledobták az atomot a Nutella-háborúban.

A rohadt multik már mindenre képesek, a vackot is sokért mérik. Sajnos a nagy honvédő Nutella-háború nehézfegyverzetét ezúttal nem magyar versenyző üzemelte be, hanem az egyik harcostársunk. Figyeljék a majd’ teljes visegrádiságot: arról számol be Szlovákia legnagyobb magyar nyelvű lapja, az Új Szó, hogy Gabriela Matečná cseh földművelésügyi miniszter csehországi felmérésékre hivatkozva

vérlázítónak nevezte,

hogy „miközben a keleti tagországokban silányabb minőségű élelmiszert forgalmaznak, ugyanazért a termékért nagyobb összeget kérnek, mint a gazdagabb nyugat-európai fogyasztóktól”.

Jó lenne tehát, ha most már a lengyelek is odatennék kicsit magukat. Az még nem volt ugyanis, hogy a kilós Manner nálunk csak 93 deka. Pedig épp itt az ideje utánaszámolni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 19., 18:03
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8 Kovacs
  Kovacs
  2017. március 20., hétfő 13:00
  Yoyo itt másról van szó. A Lewis nadrágok minősége például a maig napig nem zavarja a magyarországi lelkeket.
 2. 7 yoyo
  yoyo
  2017. március 20., hétfő 12:44
  ócskább a beltartalma pl. a canon és nikon kelet európai piacra szánt gépeinek, mint a japánban vagy az usában forgalmazottak.

  A praktiker típusú áruházak kínálata a német-osztrák boltok tavalyi akciós termékeivel vannak tele, és ezeken nincs mit csodálkozni.

  A jobbik egyik nagy kedvence az egyenlő munkáért egyenlő béreket-szólam.
  Mármint nekünk a német és francia dolgozókéval.
  És nem a bangladeshiekével.

  Ez nem annyira kívánságműsor, mint inkább a dolgoknak a helyi értéke. Verjük itt magunkat, aztán csodálkozunk, ha legközelebb megint szarabb lesz valami.
 3. 6 Kovacs
  Kovacs
  2017. március 20., hétfő 12:09
  Igazad van Pálos Tibor. Nutellakultúrtörténet szempontjábol Mussolini bajuszt kellett volna írnom. Csahogy neki nem volt bajusza. Az a másik bajusz szellemi attitüd.
 4. 5
  Pálos Tibor
  2017. március 20., hétfő 10:41
  Akinek erről a cikkről a hitlerbajusz jut az eszébe annak különös agysejtjei vannak.
 5. 4
  Júlia Szab
  2017. március 20., hétfő 10:39
  jhamori
  Lehet, hogy az Amerikából importált Pedigree-vel ez így van, de az EU területéről származó élelmiszerekkel biztos nem. Zárójelben jegyzem meg, hogy a kutyát nyers hússal kell etetni, nem tápokkal, amikben mind Amerikában mind Magyarországon az ég tudja, miféle hulladék van, bármit is írnak a zacskóra, mert a kutya enzimháztartása és bélrendszere erre van berendezkedve.
 6. 3 jhamori
  jhamori
  2017. március 20., hétfő 01:13
  Lehet némi alapja a dolgok ilyetén alakulásának.

  Pár éve az amerikai illetőségű kutyusaimmal jártam Magyarországon. Az egyik kutyus szemével voltak problémák, ennek kapcsán beszélgettem a helyi állatorvossal. Valahogy szóba került a Magyarországon forgalmazott „külföldi” kutyaeledel (Pedigree) és megemlítettem, hogy a kutyusok valahogy nincsenek oda ezért a márkáért, bár Amerikában is pontosan ugyanezt kapják.

  Az állatorvos hívta fel a figyelmemet arra, hogy a kutyusok – már bocsánat – sokkal nagyobb adagokat kakilnak nálunk, mint külföldön. Szerinte ez azért van, mert az azonos márka alatt forgalmazott kutya-étel sokkal gyengébb minőségű itthon, a kutyák az ételt nem tudják ugyanúgy feldolgozni mint az USA-beli, az azonos márka ellenére. A beszélgetés után célzottan figyeltem a kutyusokra itthon és később az USA-ban is. Az állatorvosnak alighanem igaza volt. És akkor nem is szóltam az árfekvésről: ezeket a kutya-étel konzerveket az USA-ban 99 Centért árulják (néha még olcsóbban is), a magyar áruk – forintban átszámítva – majdnem ennek a kétszerese volt.

  Persze ez csak egy példa, vélhetően nincs ez így minden esetben – de hogy van a dolognak empirikus bizonyítéka, az tény. (Ugyanakkor nagyon sok műszaki cikk olcsóbb Magyarországon mint az USA-ban, aminek szintén vannak okai – és ezeket az okokat a magyar vám-gyakorlatban kell keresgélni. Úgymint csempészáruk kérdése és a használt, visszaküldött műszaki cikkek újként való árusítása.
 7. 2 Kovacs
  Kovacs
  2017. március 19., 18:56
  "A rohadt multik már mindenre képesek, a vackot is sokért mérik. Sajnos a nagy honvédő Nutella-háború nehézfegyverzetét ezúttal nem magyar versenyző üzemelte be, hanem az egyik harcostársunk."Majd a magyar versenyző pingál egy hitlerbajuszt a Nutellára és máris miénk a győzelem! Tradícióból.
 8. 1
  Poczkodi Lajos
  2017. március 19., 18:53
  Az nem magyar pofatlansag, hogy az exportra meno holmikat kivalogatjak es itthon marad a vacak?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk