A szerencsétlen kormányszóvivő egyre jobban belezavarodik Orbán aláírásának megmagyarázásába

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 21., 16:02
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szegény Kovács Zoltán lassan megnézethetné magát egy kisebb konzíliummal, mert egyre megviseltebbnek látszik. Persze nem is könnyű Orbán viselt dolgait folyamatosan megmagyarázni.

Ma épp az MTI-nek öntötte ki a szívét Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy tudja ám ő, ki tehet róla, hogy Orbán aláírta a kvótát, ami nem is kvóta, csak ráfogják. Igen, önök ismét kitalálták: a Gyurcsány. Igen, a Gyurcsány, a Gyurcsány, a Gyurcsáááááá….

Most ugyebár arról van szó, hogy kvóta-e a kvóta, vagy csak az ökrünk szarva. Nos, a helyzet kábé az, hogy Orbán a zárónyilatkozattal azt írta alá, hogy a korábbi rendszer megvalósítása a kívánatos az unió számára. Ha ez nem kvóta, akkor nyilván Gyurcsány. De Kovács most mégis azt mondta a távirati irodának, hogy az ellenzék és Gyurcsány hazudnak azügyben, most nem is volt szó kvótáról, mert arról csak legközelebb lesz. Majd szót szóba öltve Kovács így folytatta: "Mindenki számára teljesen világos, hogy Brüsszel és a magyar baloldal akar kötelező betelepítési kvótát, miközben a magyar kormány álláspontja változatlan: minden eltelt nap és a magunk mögött hagyott egy év arról tanúskodik, hogy a brüsszeli bevándorláspolitika és a kvóta ötlete megbukott"

Végül megismételte Orbán brüsszeli aranyköpését: a csúcson elfogadták a magyar álláspontot… Arról nem szól az MTI jelentése, hogy hívtak e hozzá orvost.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 21., 16:02
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 persephon
  persephon
  2016. február 22., hétfő 22:14
  Kovács olyan, mint hülyegyerek az osztályban. Az egész bagázs kísértetiesen azt a mintát követi.
  És egy se szerencsétlen, mert mindegyik jó pénzért teszi azt.
  Ma nagy a kereslet a hülyegyerekekre.
 2. 2 Geoda
  Geoda
  2016. február 22., hétfő 08:55
  A baj az, hogy mindenkiből prostit akarnak csinálni
  http://endresy.blogspot.com/2016/02/orban-az-eu-szuzkurvaja.html
  nem elég, hogy Orbán ott áll az út szélén, és minden arrajárót kielégít. Putyintól, keletre és nyugatra
 3. 1
  Horváth György
  2016. február 21., 22:26
  Az emberek tényleg nagyon lassan ébrednek, de ezek azt hiszik, hogy a végtelenségig hazudhatnak?
  Beindult a szerecsenmosdatás.
  Azzal próbálják most palira venni a jónépet, hogy most Brüsszelben Orbán Viktor csupán az önkéntes befogadásra szóló határozatot erősítette meg.
  Pedig milyen dokumentumot parafált most a magyar miniszterelnök (is)?
  Az aláírt anyagban ez foglalkozik a kérdéssel, a 8. pont h.) bekezdése így kezdődik:
  „A tavaly decemberi relokációs döntéseket minden elemükben végre kell hajtani.” (Relokáció a menekültek áttelepítését jelenti.)
  Jegyezzük meg: tehát döntéseket, többes számban.
  Melyek is ezek?
  „Végre kell hajtani a relokációról szóló döntéseket, figyelembe véve a kedvezményeket, amelyeket bizonyos tagállamok javára már megítéltek, tekintettel az őket érő nagy nyomásra hivatkozó kérésükre.”- írja a decemberi határozat.
  Milyen döntésekre történik itt is utalás?
  Két relokációs döntés született eddig.
  Az első tavaly júniusban, amikor 40 ezer, Olaszországban és Görögországban lévő menekült áttelepítéséről döntöttek,[u] önkéntes felajánlások alapján. Magyarország akkor nem vállalta egyetlen menekült befogadását sem.
  Szeptemberben viszont született egy másik döntés is, további 120 ezer fő áttelepítéséről. Ebben az esetben egy kötelező kvótarendszert írtak elő, és Magyarországot 1294 menekült befogadására kötelezték.
  Tény, hogy a magyar kormány a szeptemberi döntéskor nemmel szavazott a kötelező kvótára, de azt a belügyminiszterek tanácsa minősített többséggel elfogadta, és ezáltal mindenkire kötelező, a nemmel szavazókra is.
  Valamint az is igaz, hogy a magyar és a szlovák kormány megtámadta az EU bíróságán a szeptemberi döntést, mert szerintük az ellentmond az uniós szerződéseknek. Ám ettől még a döntés érvényes, egészen addig, amíg esetleg a bíróság jogerősen helyt ad a budapesti és pozsonyi beadványnak.
  Orbán Viktor mostani aláírásával megerősítette a szeptemberi határozatot.
  (a 444.hu nyomán)

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt