A szolgalelkűség megbolondít: nem fogja elhinni, hogy a Magyar Idők kitől félti a gyerekeket!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 09., 14:04
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha Orbán rendszerét kritizálod, a pártlap szerint liberális méregkeverő vagy.

Remek beszédet mondott a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok tegnapi megnyitóján Závada Pál. Az író úgy fogalmazott: ma pártállami szorításban, egy új autokráciában élünk. „Ez a kormány mindinkább az európai demokratikus normák megtagadásának irányába próbál fordítani minket” – mondta Závada, aki utalt a tavalyi megnyitóbeszédet elmondó Esterházy Péterre, amikor őt idézte. „A szavak múltjának ismerete nem írói szakfeladat, hanem mondhatni hazafias kötelesség (…).”

Závada Pál a Könyvhét megnyitóján

Závada Pál a könyvhét megnyitóján

Fotó: MTI/Mohai Balázs


Furcsa lett volna, ha a mindig éber pártlap nem reagál erre, de szerencsére nem kellett csalódni, a Magyar Időknél ma délben klaviatúrát ragadtak.

„Závada Pál »véletlenül« egy napi-tüntire készült, burkoltan orbánozó politikai pamfletjét olvasta fel a 16. Gyermekkönyvnap és a 88. Ünnepi Könyvhét megnyitóján. Lehetséges-e, hogy nem tudta, hol van? Vagy azt nem tudta, hogy a Gyermekkönyvnapra nem való pl. a következő mondata (sem): »Pártállami prés szorításában, egy új autokráciában élünk.«?

Tegyük hozzá gyorsan, ezt ő, a szónok mondta az ünnepi megnyitón! Vajon meddig maradna szabadlábon egy pártállamban? Majd utána meddig préselnék ki belőle a szuszt, ha valóban pártállami rendezvényen kísérletezne ilyen vérlázító beszéddel?”

Persze, már maga a cím sem semmi: Liberális méreg a könyvhét megnyitóján

Micsoda jó hír, hogy a pártököl megálljt parancsol ennek a méregkeverésnek!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 09., 14:04
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  tiszapolgári
  2017. június 10., szombat 08:18
  „Vajon meddig maradna szabadlábon egy pártállamban?”

  Ezt bizony nem tudhatjuk. Azt sem tudjuk, hogy a Magyar Idők „újságírói” mit csináltak a pártállam idején (nem a mostaniban, hanem a régiben), éltek-e már egyáltalán, a fent idézett cikket a minősége alapján egy tizennyolc-tizenkilenc éves gyakornok írhatta.
  Azt azonban tudni lehet, hogy Závada Pál mit csinált a pártállami időkben: szociológusként dolgozott, emellett Kulákprés címmel írt egy szociográfiát, amiben a saját, tótkomlósi családja történetén keresztül a vidéki parasztság tönkreverését dolgozta fel. Azt hiszem, Závada Pálnak halálpontos fogalmai vannak a pártállami időkről, egészen biztosan pontosabbak, mint a Magyar Időknél szerződtetett csipetcsapatnak.
 2. 4
  rworse
  2017. június 10., szombat 07:15
  Ja, miután a kormány megpróbálta nem hagyni megjelenni, a jezsuiták által adott támogatás révén tudott megjelenni a mai magyar valóságot reálisan ábrázolni próbáló tanulmánykötet.
 3. 3
  szegedi789
  2017. június 09., péntek 20:46
  1. Gyönyörű hogy úgy szólják le az állami harsonánál a beszédet mondó írót, miszerint demokrácia van , Závada urat sem vitték el . . . Ha csak úgy nem. Mi kis butusok összeolvasunk itten mindenféle zagyvaságokat a demokráciáról.

  2. Álságos a gyermekkönyvnapra hivatkozás, attól az állami propagandaeszköztől, akinek főnökei a "fiatal" "demokraták" . . .

  3. Ez a "liberális méreg" , még ha megengedő vagyok is, nettó imrédysta szöveg . . .
  Závada a "méregkeverő" ! Azta kuhurvaaaaaaaaaaaaaaaa .................

 4. 2
  rworse
  2017. június 09., péntek 19:39
  magyaridőkerdőspéter
 5. 1
  gyurci
  2017. június 09., péntek 14:50
  !!! "Majd utána meddig préselnék ki belőle a szuszt, ha valóban pártállami rendezvényen kísérletezne ilyen vérlázító beszéddel?”" !!!

  Ohohhó! Ez a szóösszetétel felettébb ismerős nekem! Csak nem a Kedves Vezető maga ír a Magyar Idők-be s.k.?!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk