A szolgalelkűség megbolondít: nem fogja elhinni, hogy a Magyar Idők kitől félti a gyerekeket!

  • narancs.hu
  • 2017. június 9.

Villámnarancs

Ha Orbán rendszerét kritizálod, a pártlap szerint liberális méregkeverő vagy.

Remek beszédet mondott a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok tegnapi megnyitóján Závada Pál. Az író úgy fogalmazott: ma pártállami szorításban, egy új autokráciában élünk. „Ez a kormány mindinkább az európai demokratikus normák megtagadásának irányába próbál fordítani minket” – mondta Závada, aki utalt a tavalyi megnyitóbeszédet elmondó Esterházy Péterre, amikor őt idézte. „A szavak múltjának ismerete nem írói szakfeladat, hanem mondhatni hazafias kötelesség (…).”

Závada Pál a Könyvhét megnyitóján

Závada Pál a könyvhét megnyitóján

Fotó: MTI/Mohai Balázs


Furcsa lett volna, ha a mindig éber pártlap nem reagál erre, de szerencsére nem kellett csalódni, a Magyar Időknél ma délben klaviatúrát ragadtak.

„Závada Pál »véletlenül« egy napi-tüntire készült, burkoltan orbánozó politikai pamfletjét olvasta fel a 16. Gyermekkönyvnap és a 88. Ünnepi Könyvhét megnyitóján. Lehetséges-e, hogy nem tudta, hol van? Vagy azt nem tudta, hogy a Gyermekkönyvnapra nem való pl. a következő mondata (sem): »Pártállami prés szorításában, egy új autokráciában élünk.«?

Tegyük hozzá gyorsan, ezt ő, a szónok mondta az ünnepi megnyitón! Vajon meddig maradna szabadlábon egy pártállamban? Majd utána meddig préselnék ki belőle a szuszt, ha valóban pártállami rendezvényen kísérletezne ilyen vérlázító beszéddel?”

Persze, már maga a cím sem semmi: Liberális méreg a könyvhét megnyitóján

Micsoda jó hír, hogy a pártököl megálljt parancsol ennek a méregkeverésnek!

Figyelmébe ajánljuk