Áder János húga szerint nem baj, hogy a magyar oktatás nem segít a hátrányos helyzet leküzdésében

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 12:50
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Közben az EU-s pénzre azért nagyon fáj a foga.

Pölöskei Gáborné, Áder János húga, a Klik nevű, totálisan lejáratódott iskolafenntartó éléről menesztett igazgató, jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztériumban szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkárként tevékenykedő hölgy olyan interjút adott a 168 Órának, amelyben szinte minden egyes válasz mellébeszélés, elterelés. Amikor például az újságíró rákérdez, hogy Pölöskei rálát-e a Híd-programokra, tudja-e, milyen minőségű munka folyik ezekben, a helyettes államtitkár mindössze ennyit mond: „Lesz uniós forrás, amiből sokféle fejlesztést fogunk véghezvinni.”

Pölöskei Gáborné

Pölöskei Gáborné

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem is az az igazán érdekes a ma délelőttől online is olvasható interjúban, hogyan csurgatja a nyálát a helyettes államtitkár az EU-s pénzre, hanem az, amikor a lap újságírója felhívja Pölöskei figyelmét, hogy a szakképzésben sok olyan gyerek is tanul, akiknél halmozottan vannak jelen a szociális problémák. Mire a helyettes államtitkár visszakérdez: „Hadd kérdezzek vissza. Ön szerint az megoldás lenne a gazdaság fejlődésére, ha a szakképzést a hátrányos helyzet megoldásának tekintenénk?” Majd egy következő válaszában kifejti, hogy „a szakképzés a gazdaság igényeire kell hogy fókuszáljon, és nem elsődleges feladata a hátránykezelés. A hátrányos helyzetű gyerekek helyzetének javítása következmény. Nem mindegy, hogy mi a cél és mi a következmény. A cél a gazdaság igényeinek kielégítése, és ezért jó helyen van itt az oktatás (mármint az NGM égisze alatt).”

Mondja ezt az összeszerelő üzemek és a gimnáziumok bezárásáról értekező figurák országának helyettes államtitkára. Stílszerű, persze, és Parragh László szája biztosan mosolyra is fakadt, de közben meg azért rohadtul felháborító is ez az egész.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 12:50
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. július 16., 22:42
  Pölöskei „Pölő” Gábor jó nevű csatár volt, az ETO-ban, a Fradiban és az MTK-ban játszott, tagja volt a 82-es vébécsapatnak, a Salvador elleni meccsen ő volt a mezőny legjobbja.

  http://www.csanaautograph.eoldal.hu/img/mid/69/poloskei-gabor-ferencvaros--hungary-national-team-15x.jpg

  Akkor még nem sejtette, hogy egy sporthorgász lesz a sógora.
 2. 3 rworse
  rworse
  2017. július 16., 15:55
  „Hadd kérdezzek vissza. Ön szerint az megoldás lenne a gazdaság fejlődésére, ha a szakképzést a hátrányos helyzet megoldásának tekintenénk?”

  Te vadbarmová, te. Te istenállatkertje, te.


  Egyébként "érdemes elolvasni az egész interjút, tipikus csinovnyik, akinek fogalma sincs arról, hogy mit csinál, de mivel fentről megmondják neki, mindenben megvédi a parancsnokokat - illetve jobbára mellébeszél, mert hiszen amit művelnek, az sokmindenben védhetetlen, ezt ők is tudják, meg az újságíró (Ónody-Molnár) is jelzi a kérdéseivel.
 3. 2 yoyo
  yoyo
  2017. július 16., 14:41
  Pölöskei Gáborné, Áder János húga.
  Szép neve van. Az ilyen mindig óriási egyéniség szokott lenni.
 4. 1 Valakicske
  Valakicske
  2017. július 16., 14:11
  Ostoba. Fogalmatlan. Képzetlen.
  (A "szervilis pic.ha" jelzős szerkezetet csak azért nem alkalmazom, mert az meg köztudott.)

  Eltakarodhatnátok már a testvéreddel együtt a semmittevésbe, loptatok már annyit - és okoztatok is legalább annyi kárt! -, hogy hetedíziglen nem kell mást csinálnotok, csak költeni. Arra vagytok alkalmasak, semmi másra.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk