Akkora a jólét az országban, hogy belefér a négynapos húsvéti lelki épülés

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 14., 15:04
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ami jár, az jár.

A gazdaság jó helyzete (is) kellett ahhoz, hogy a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánítsa a kormány – mondta Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese pénteken az M1-en. Meg persze a keresztényi akarat.

Bár teológiai vitához nem vezetett a plusz szabadnap, kérdésként merült fel, hogy nagypénteket vagy december 24-ét, a karácsonyi szentestét nyilvánítsák-e munkaszüneti nappá. A Fidesz–KDNP nem versenyeztette meg az ünnepeket, hogy melyik a nagyobb, „hiszen egyik nincs a másik nélkül” – hangsúlyozta Vejkey.

„Úgy gondoltuk, hogy négy egybefüggő nap az mindenképpen egy olyan lelki épülést tud szolgálni magyar honfitársainkban, ami nagyobb jelentőséggel bír bárminél.” Mondjuk, lennének ötleteink...

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 14., 15:04
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. április 14., péntek 23:21
  Valamikor bizonyára igaz volt a húsvéti lelki épülés, de ezt a szocializmus komor éveiben felváltotta a teljes leépülés, amennyiben húsvét hétfő délutánjára a férfilakosság jelentős része lerészegedett és a kapualjakban vagy a fák tövénél okádott, a holtfáradt lányok, asszonyok pedig úgy érezték, hogy egy életre elegük lett az idióta rokonokból.
  Megfigyeléseim szerint a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben szinte teljesen eltűntek a húsvéti szokások, a lelki épülés legfeljebb a wellnessezésben mint ünnepi tevékenységben él tovább, legalábbis azoknak, akik meg tudják fizetni a meleg vízben való ücsörgést.
 2. 2 yoyo
  yoyo
  2017. április 14., péntek 19:34
  szegedi, + turisták, :D

  igen, nagyon képlékeny érvelés, hogy egyesekben "megbotránkozást kelt", ezzel nagyon sok dolgot el lehet intézni, társadalomra veszélyesnek lehet bélyegezni, garázdaságnak lehet minősíteni.
  Miközben ezek a nagypályás geciládák ügyészi védelem alatt mindennemű megbotránkoztatás nélkül randalíroznak a kedvükre.

 3. 1 szegedi789
  szegedi789
  2017. április 14., péntek 19:12
  Fent megemlített úr ájtatos hülyesége megbotránkoztatott (mint a közösség tagját + turisták). Kérem a tisztelt bíróságot öntse nyakon egy vödör festékkel szóban forgó honatyát !
  Köszönöm.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt