Az államtitkár intelme a vezető típusú emberekhez

  • narancs.hu
  • 2016. július 21.

Villámnarancs

„Az anyaság elképesztően klassz dolog.”

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Dél-alföldi Talentum Akadémia (DELTA) nyári egyetemén okfejtett.

Az MTI tudósítása szerint Novák arról beszélt, hogy a vezető típusú embereknek feladatuk, hogy befolyást szerezzenek, és így bizonyos területeken változást tudjanak véghezvinni.

Nos, Novák vezetőként  – ahogy az a tudósításból kiderült –  azt tekinti a legfőbb feladatának, hogy

„megszülessenek a vágyott gyerekek”.

Az államtitkár persze nem úgy értette, hogy neki, hanem úgy általában a magyaroknak, ezért „azon dolgoznak, hogy feltárják, mi akadályozza az embereket a gyerekvállalásban, és amin lehet változtatni, azon módosítanak”.

false

Igaz, hogy ezzel kapcsolatban semmi konkrétat nem tudott mondani, ha csak azt nem, hogy „a jogszabályok szintjén minden adott arra, hogy a gyermek megszületése utáni hatodik hónaptól az apa maradjon otthon, és minél aktívabb részt vállaljon a gyermeknevelésben”, így hát saját példájával próbálta meggyőzni hallgatóságát.

„A karrier és a gyermekvállalás kérdéséről szólva az államtitkár úgy fogalmazott: egy vezető típusú embernek is érdekes lehet a saját gyermekének motiválása, irányítása. Szerinte az anyaság elképesztően klassz dolog” – olvassuk a tudósításban, és azóta is az jár a fejünkben, hogy Novák Katalin tényleg ennyire naiv, vagy csak szimplán cinikus, mint államtitkár társainak java?

Figyelmébe ajánljuk