Az úttörőkorszak után megint agymosás jön a gyerekeknek Zánkán, csak most a papság tartja

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 20., 14:20
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Természetesen állami pénzből.

Sikereinktől volt hangos ma reggel az Orbán-tévé. Rétvári Bence azzal dicsekedett, hogy immár kétszer annyi gyereket vár a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-gyerektábor, mint korábban. „A táborokban a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyeznek a gyerekek nevelésére – ideértve a hazafias nevelést és a konkrétabban körül nem írt hagyományőrzést is” – idézi a Magyar Nemzet az államtitkárt.

E csodálatos kilátások attól kapnak teljes értelmet, amit éppen a magyarnarancs.hu vett észre először: idén egymilliárd forintot, jövőre 8,55 milliárd forintot, míg 2019-ben csaknem 16,5 milliárdot fordít az állam a táborokra. A támogatást a táborhelyek tulajdonosa, a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez köthető Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kaphatja, amely kiváló kapcsolatot ápol a kormánnyal, továbbá az államtól már ingyen megkapta a 17 milliárd (!) forint értékű táborokat – erről részletesen ugyancsak a Magyar Narancs írt először.

De nem kell kétségbeesni, az egyházi agymosás sem tart örökké, mert a tulajdonba adás feltételéül csak annyit szabott az állam, hogy 15 évig kell jelenlegi funkciójában üzemeltetni a területet, utána akár el is adhatja az alapítvány, vagyis hát az egyházmegye. Esetleg stadiont építhetnek a helyére, hiszen Kiss-Rigó Lászlóról, az egyházmegye vezetőjéről jól tudjuk, hogy él-hal a stadionokért, Felcsúton például névre szóló helye van.

(Lead-képek: Fortepan)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 20., 14:20
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Cheyenne
  2017. március 20., hétfő 15:43
  Sokkal keményebben, fiúk!!! Az egyházakat a legkeményebb kritika alá kell venni, mert a felvilágosodás konzekvenciái elvesztek, de a premisszái, keményebben mint valaha, ismét fennállnak!!!
 2. 2
  Krisztina Hajnal
  2017. március 21., kedd 10:41
  Döbbenet. Sötét kor.
 3. 3
  Molnár Vilmos
  2017. március 22., szerda 10:55
  Tanácsolom szülőknek, hogy egy percre se hagyják a gyerekeket felügyelet nélkül!

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk