Azt hitted, pont Kövér László nem kap milliárdos rezidenciát Mészáros Lőrinc üzlettársának kivitelezésében?

  • narancs.hu
  • 2017. április 5.

Villámnarancs

Tévedtél.

Nettó 2,3 milliárdért alakítják ki az Országgyűlés elnökének új rezidenciáját Budapest belvárosában – írja a Bors. A Balassi Bálint utca egy patinás épületének homlokzatát és legfelső szintjét alakítják át úgy, hogy megfeleljen Kövér László igényeinek.

A Bors szerint eddig 385 milliót költöttek az ingatlanra, a munkálatok kivitelezője a Mészáros Lőrinc üzlettársához, Szíjj Lászlóhoz köthető Magyar Építő Zrt. Az Országgyűlési Sajtóiroda tájékoztatása szerint az épület befejezése 2018 második felére várható, így Kövér csak akkor költözhet, ha a következő parlament is elnökké választja.

Az Országgyűlés Hivatala is új irodaházat kap a Kossuth téren 11,8 milliárdért, ezt alagút köti majd össze az Országházzal. A Bors azt írta, itt a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. végzi majd a kivitelezést, de a cég szerint a pályáztatás még nem zárult le.

Frissítés: A Market Építő Zrt. közleménye

A Market Építő Zrt. nem végez építési munkát a Kossuth tér 6-8. szám alatt. Az elmúlt hónapokban lezajlott bontási munkálatokat végezte a területen, azonban az új irodaház építési munkálatai ezzel nem függnek össze. Az irodaház kivitelezői pályáztatása folyamatban van, de egyelőre nem zárult le, így az alábbiakban idézett, szürkével jelölt szövegrész félrevezető és nem valós. Kérjük a jelölt részt törölni szíveskedjenek vagy úgy módosítani azt, hogy a valóságnak megfeleljen.

 

 

Figyelmébe ajánljuk