Bagóért verné dobra az V. kerület, pedig százmillióval is adnának többet érte

  • narancs.hu
  • 2015. november 26.

Villámnarancs

Juhász Péter V. kerületi képviselő már 170 milláért kínálja azt az ingatlant, amin az önkormányzat 79 millióért adott volna túl – tömegek jelentkeznek érte ennyiért is.

Százharmincmillió forintos vételi ajánlatot tett Juhász Péter arra a Deák Ferenc utcai ingatlanra, amelyet az V. kerületi önkormányzat 79 millióért értékesítene egy ügyvédi irodának. Az Együtt politikusa három nap alatt gyűjtötte össze a pénzt a Facebookon – írja a nol.hu.

Egy korábbi tüntetésen

Egy korábbi tüntetésen

Fotó: Németh Dániel

Juhász feladott egy hirdetést is 170 milliós irányárral, s még aznap 46-an érdeklődtek: főként ingatlanosok hívták azzal, hogy ennyiért bármikor tudnak vevőt. Juhász nem üzleti, hanem politikai hasznot remél, bizonyítani akarja, hogy az önkormányzat hűtlen kezelést követ el, amikor az elérhető ár feléért-harmadáért veri dobra a belvárosi Fashion Street egyik ingatlanát.

A politikus azt is hangsúlyozza: a kerület neki sem adhatná el a helyiséget csak úgy, de még 130 millióért sem, ilyen esetben a magasabb árra hivatkozva pályázatot kellene kiírnia…

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.