Csak a szokásos: Bayer Zsolt megint nekirontott Kiss Tibinek

  • narancs.hu
  • 2017. március 16.

Villámnarancs

A pártlap publicistája szerint „a Kiss Tiborok nem voltak maguknál, annyira szétszívták az eleve beteg agyukat”.

Úgy tűnik, Bayer Zsoltot nagyon megviselte, hogy Kiss Tibi, a Quimby frontembere a közéletre reflektáló verset írt, mert vasárnap ő is írt valamit (amit „válasz versikének” nevezett), aztán kedden egy újabb írással állt elő a Magyar Időkben, hogy végül ma is megörvendeztesse a rajongóit az előző mű folytatásával. Kész folytatásos regény!

Nos, ez így nem túl izgalmas, mert Bayer szerint már csupa szép és jó itt minden, bezzeg „2010 előtt irtózatos és állandóan újratermelődő kórházi adósságok, végtelen várólisták, lepusztult intézményi hálózat, rémségesen alulfizetett orvosok” voltak, de ez már a múlt, tessék szépen bemenni egy magyar kórházba, emberek. Bayer egyébként azért ír az egészségügyről, mert Kiss Tibi a versében az egészségügy helyzetére is utal: „Miért rúgjátok hasba az ápolót?”

Persze, furcsa is lenne, ha a lovagkeresztes nem menne neki megint a zenésznek, aki szerinte, vagyis ahogy fogalmaz: „a Kiss Tiborok akkor (mármint 2010 előtt – narancs.hu) nem értek rá, mert nem voltak maguknál, annyira szétszívták az eleve beteg agyukat. A fekete ruhás nővér is kussolt, nyilván mindennel meg volt elégedve.”

De hagyjuk is ezt, örüljünk inkább annak, hogy ma már minden rendben az egészségügyben:

false

 

Fotó: 24.hu

Figyelmébe ajánljuk