„Csak drukkolni lehet, hogy valamilyen hazafias csoport rendez ott végre egy Charlie Hebdót…”

  • narancs.hu
  • 2015. október 7.

Villámnarancs

Biztos részeg volt – ennyivel intézte el a dolgot a magyar párt elnöke, amikor nem fogadta el a felvidéki újságírók meggyilkolását szorgalmazó volt államtitkár lemondását.

A Fidesz kedvenc szlovákiai magyar pártja, az MKP teljes mellszélességgel kiáll a felvidéki magyar újságírók megölésére buzdító érsekújvári elnökségi tag mellett.

Azt írja a Népszabadság, hogy „Könözsi István volt agrárállamtitkár, a Magyar Közösség Pártja érsekújvári járási elnökségi tagja, akinek bejegyzése szerint a pozsonyi Új Szó »veszélyes a magyar nemzetre, nemzeti kisebbségünkre; nincs nagyobb pusztító erő Felvidéken mint ők. Csak drukkolni lehet, hogy valamilyen hazafias csoport rendez ott végre egy Charlie Hebdót!« Berényi József pártelnök azzal mentegette, hogy Könözsi valószínűleg nem volt teljesen józan, amikor ilyeneket írt. Állítólag már megbánta tettét – ezért nem fogadta el a lemondását.”

false

 

Nyilvánvalóan az sem véletlen, hogy melyik szlovákiai magyar pártot favorizálja, tekinti egyedüli partnerének a Fidesz, de ez csak másodlagos ebben a történetben. Másodlagos még akkor is, ha mindez a szlovákiai magyar választók többségének akarata ellen történik, hiszen a levegőnek nézett Híd van a parlamentben, s a pénzelt MKP meg kívül rajta.

De mindez nem a Fidesz határon túli politikájáról, hanem a határon belüliről szól. Idevezet ugyanis az a gyűlöletpolitika, amit Orbán Viktor már jó ideje szisztematikusan folytat. Hogy az ilyen dolgok immár szót sem érdemelnek, vagy elintézhetők annyival, hogy az illető alighanem ittas volt. Így kap népképviseleti védelmet a mások legyilkolásának óhajtása. S így lesz mindennapjaink észrevétlen, természetes része, velejárója az uszítás. Így romlunk. Mert a romlás is lefelé csorog.

Figyelmébe ajánljuk