Dől a lé a Kisfelcsúthoz: iszonyat pénzekért maradnak a harmadosztályban

  • narancs.hu
  • 2016. február 4.

Villámnarancs

Nem mondhatnánk, hogy megvalósíthatatlan álmot kergetnek Putnokon. Persze 1,3 milliárdból könnyű a földön maradni.

Örömmel jelenthetjük, hogy létezik egy olyan hazai futballbázis, ahol nem akarnak ajtóstul a házba rontani, nincsenek lehetetlen fogadalmak. Nem ígérnek BL-döntőt, de még NB I-et sem, így legalább a szurkolóknak nincs mit számon kérniük. A Sajóvölgye Focisuli Sportegyesületről van szó, amely egyelőre csak annyit szeretne, hogy „Putnokon stabil NB III-as csapat működjön, ahol lehetőségük lesz az utánpótlásbázisból felkerülő fiataloknak felnőtt mérkőzéseket játszani és továbbfejlődni”, illetve „a négy alközpontba (Putnok, Múcsony, Bánhorváti és Kazincbarcika) a toborzás után buszokkal edzésekre szállítani az érdeklődőket”.

Csakhogy nagyot tévednek azok, akik előtt e szerény fogadalmak hallatán Minarik Ede alakja sejlene fel.

A Sajóvölgyét már az új Minarikok vezetik, az mno.hu szerint „két helyi fideszes képviselő és polgármester” alapította az egyesületet, amelynek ún. együttműködő partnere is van, kitalálták, a Puskás Akadémia.

false

Azt sajnos nem tudjuk, hogy pontosan mit is jelent ez az együttműködés, ám annyi biztos, hogy az egyesület 2011 és 2015 között összesen 1,055 milliárd forint tao-pénzt kapott, de Balog Zoltán minisztériuma is kitett magáért, tavaly 335 millió forintot kaptak az Emmitől „sportpályák, öltözők, villanyvilágításos, műfüves pálya kialakítására és infrastrukturális fejlesztésekre”.

Na ezek után mondja valaki, hogy nem jut támogatás a leszakadó térségeknek? Tényleg, ha annyira ugrálni akarnak ott, Borsodban, menjenek focizni.

Figyelmébe ajánljuk