Durván meghekkelte saját magát az MTI: igazat írtak, de amint észrevették, gyorsan törölték

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 07., 16:00
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Rés nyílt a pajzson, valahogy mégis betömködték.

Tudták önök, hogy tegnap itt konferenciáztak Magyarország barátai? Pedig de, bizony: a Pesti Vigadóban!

Konkrétan arról a 3 milliárd forintnyi hazai közpénzből gründolt amerikai nyugdíjasklubról beszélünk, amelynek célja a diaszpóra magyarságának összefogása, „kötelékeinek az erősítése” lenne, ahogy mondani szokták, jelentsen ez bármit is.

Remek buli volt a Vigadóban, Varga Mihály átadta a Magyarország Barátja díjat, jókedv, móka, kacagás.

Barátok

Barátok

Fotó: Soós Lajos/MTI

 

Csakhogy erre az ünneprontó Magyar Nemzet azzal jön, hogy a „valóságot korrigálta az MTI, amikor törölt egy bekezdést a Magyarország Barátai Alapítvány (Friends of Hungary Foundation) budapesti konferenciájáról tudósító cikkéből”.

Lévén a távirati iroda beszámolója kitér arra is, hogy „az Egyesült Államokban működő Friends of Hungary Foundationt jelentős állami támogatással hozták létre: „A kormány 2012-ben döntött az egyesült államokbeli – 15 millió amerikai dolláros alapító vagyonú – Friends of Hungary Foundation (Magyarország Barátai Alapítvány) létrehozásáról”.

Na, ezt kellett gyorsan törölni, mert mégiscsak rosszul fest, hogy Orbánék méregdrágán sóhivatalokat gründolnak az USA-ban.

A lap azzal magyarázza a hirtelen húzást, hogy nyakunkon a civiltörvény, s „a kormányzati törvényjavaslat értelmében külföldi támogatású jelzővel pecsételnének meg minden olyan magyarországi civil szervezetet, amely éves szinten 7,2 millió forintnál több támogatást kap külföldről – minderre állítólag nemzetbiztonsági okok miatt lenne szükség. Ennek fényében viszont nehéz megmagyarázni, hogy a kormány miért támogat közpénzből egy Amerikában bejegyzett szervezetet, és miért nem jelent ez nemzetbiztonsági kockázatot az Egyesült Államok számára”.

Szegény Amerika, nem elég neki Trump, a terrorizmus vagy a mogyoróvajas lekváros kenyér, még az Orbán pénzelte nyugdíjasok 5. hadoszlopával is meg kell birkóznia. Hát, ha az MTI-ből tájékozódnak, ez nem fog sikerülni neki: simán bevesszük a Fehér Házat is.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 07., 16:00
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. május 08., hétfő 16:15
    Friends of Hungary's Money Foundation.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk