Elég nagy bajban lehet az MSZP, ha már Gyurcsányt is listára vennék

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 27.

Villámnarancs

Amit Molnár Gyula ma bejelentett, az totális ellentéte annak, amiről egykor még Botka beszélt.

Két dolog is mellbe vághatta a Botka-párti MSZP-seket ma pár órán belül – hívjuk őket mindjárt botkistáknak.

Először kijött a Medián legfrissebb kutatása, mely szerint „történelmi mélyponton” van a párt támogatottsága, a választani tudó, biztos szavazók körében nem érik el a 10 százalékot, körülbelül 9 (!) százalékon állnak. Ehhez képest a Jobbik 15 százaléka maga a mennyország, persze a Fidesz e tekintetben közelíti az 55-öt, azaz nincs is miről beszélni egyelőre, ez sima győzelemnek ígérkezik Orbánéknak újfent.

Ez az adat nagyon fájhat Botka Lászlóéknak, akik nemcsak azzal szembesülhettek, hogy a Jobbik elhúzott tőlük, hanem azzal is, hogy az LMP kezd feljönni rájuk (7 százalék). Erről nincs is nagyon mit mondani, a Botka-kampány most már egy olyan „száguldó” (magyarul: totyogó) autóra emlékeztet, amelynek a fékén valaki rajta hagyta a lábát. (De vajon ki?!)

Hogy tényleg gond van a pártban, arról Molnár Gyula közleménye tudósít, ez szintén mellbe vághatta a botkistákat. Az MTI-ből idézünk, elvégre ott találtuk: „Az MSZP nyitott azokra a tárgyalásokra, amelyek Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök választási listán való szerepléséről szólnak.”

Ez tényleg nagyon szép. Nem jött be az A terv (népszerűségnövelés, áttörés stb.), jöhet a kármentés a DK-val? És ebben vajon meddig lesz partner Botka?

Hogy reálisan felmérhessük, honnan hova jutott az MSZP, illetve a szegedi polgármester, idézzünk Botka Lászlótól, aki Gyurcsányról korábban az InfoRádiónak és az ATV-nek beszélt, így:

„Botka László szerint Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azután mondta ezt a távirati irodának, hogy telefonon beszélt a Demokratikus Koalíció elnökével. A szocialista politikus korábban az InfoRádió Aréna című műsorában is egyértelművé tette, hogy a DK-ra és a szavazóira nagyon is számít, Gyurcsány Ferencből viszont nem kér.”

„Azt a folyamatot, hogy megszólítsunk még sok százezer embert, a legfontosabb célt, nemhogy nem könnyíti, nehezíti, ha Gyurcsány Ferenc ott van.”

De ezt is Botka mondta:

„Botka László elmondta, csak akkor lenne értelme a tárgyalásoknak, ha a DK elfogadná a feltételeit, Gyurcsány Ferenc viszont színjátékot játszik. Mint fogalmazott: a DK elnöke nem látja be, hogy ő Magyarország legelutasítottabb politikusa, és a hétvégén szét akarta trollkodni az MSZP kongresszusát.”

Zárjuk is sorainkat ezzel a szép szóval: troll. Meg hogy sok százezer ember…

Figyelmébe ajánljuk