Elképesztő videoklip: Minden magyarok, dalban szól hozzátok a kormány!

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 26., 20:11
kommentek
17
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Orbán Viktor megelégelte, hogy a politikájával szembeni kritikus megnyilvánulások olykor dalban öltenek formát. Megszületett hát a kormányzati válasz a Baszódjál meg Semjén Zsótira.

Jó hely a miniszterelnökségi minisztérium, mert sok benne a munka, olyan sok, hogy 10 államtitkár is kell hozzá. S hogy e tíz közül pont Potápi Árpád Jánosra lett kiszignálva, hogy dalban mondja el a kormányunk panaszát, nos, az akkor is érthető, ha a tömegesen előforduló államtitkárok között egy konkrét (és feltehetően néhány titkos) költő is található. Meglehet, L. Simon László önkezével is szép dalt írt volna, de Potápi egyből tudta, hogy kihez kell fordulni, hogy a magyarok panaszát megénekelje. Nos, a paksi Csengey Dénes Kultúrház egyik igyekvő dolgozójához, Gyulai Istvánhoz.

A fordulásnak meg is lett az eredménye, amit sajtótájékoztatón mutatott be az államtitkár. Indít tehát a kormány Örökségünk néven egy mozgalmat, mely arra hivatott, hogy egy dal segedelmével összefésüljék az oldott kéveként szertehullt magyarságot. A kampány arra igyekszik rábírni a magyar embereket, nem viccelünk, hogy énekeljék ezt a dalt, s általa majd jobban összetartoznak.

Ne türelmetlenkedj, drága olvasó, még mindig nem a dal jön. Hanem egy kedves emlék, hisz nem ez az első összetartozó kampánya a kormánynak. S valahogy mindig a dalt, így, csupa nagybetűvel választják hozzá csodafegyvernek. A mi kedvencünk a felhozatalból a Barackfa dal volt, ami persze nem a Miniszterelnökség, hanem a KIM projektje volt, de ugyanerről szólt, s ugyanilyen mozgalom himnuszának szánták. Tán ezért is kellett most Potápit kihívni az újabb esethez. Hátha ő nem szúrja el annyira, mint két-három éve a KIM.

Nos, ítéljék meg önök.

Produkció!

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 26., 20:11
kommentek
17
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 17
  Takács Géza
  2016. január 31., 17:47
  "Arossznál jobb ajó, kenunál a hajó, verébnél a kappanytúzok, legjobb lesz ha mostelhúzok!" Paola Coelha
 2. 16 Robi
  Robi
  2016. január 29., péntek 18:28
  ez most komoly???
  mert viccnek kicsit erős...
 3. 15 Cheyenne
  Cheyenne
  2016. január 28., csütörtök 07:26
  Miért van az, hogy elszájmonostól, sámándobostól, összetartozás dalokig a Fidesz mindig bizonyítja mennyire üres lelkileg, mennyire tartalmatlan, mennyire gondolattalan.

  A tehetségtelenség örök, pántlikás szobrok , skanzenek, népművészeti boltok sterilitásával hírdeti a nyomi hazugságot.

  Ja, és ha már a remek hangtok szó szerepel a hangotok helyett a magyar nyelv összatartó erejét hírdető akolmeleg dalban akkor egy rímjavaslatom lenne:

  hangtok, aztán meg fingtok. Valahova szuszakoljátok mán bé.. hejsze..
 4. 14 radar
  radar
  2016. január 27., szerda 22:19
  Nem saját ötlet, csak idehozom máshonnan.

  Tekintettel a klip elején látható felhívásra, mely szerint "Rögzícsükéslegyünkazújklip", az jutott eszembe, mi lenne, ha tényleg rögzítenénk és lennénk az új klip??

  Keressünk alternatív helyszíneket, vegyük fel ugyanezt a "látványt", csak a hollókői falusor helyett egy putrisort, a városi környezet helyett a miskolci, diósgyőri lepusztult lakótelepeket, stb. és posztoljuk ki. Mert mi is, ők is (azok az emberek, akik ott élnek) magyarok! Magyarul értve, élve, beszélve.
 5. 13 grrr
  grrr
  2016. január 27., szerda 15:43
  Na most daloljam el azt az izét az otthonom emblématikus helyén...?

  És töltsem őt fel videóilag a produkció honlapjára?

  Hát nem azért mondom, de aki hallott már engem danolászni....
 6. 12 grrr
  grrr
  2016. január 27., szerda 15:39
  http://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok-helyettes/nemzetpolitikaert-felelos-allamtitkar/hirek/oroksegunk-mozgalom-indul


  "A kampány során arra ösztönzik a magyarokat határon innen és túl, hogy énekeljék el a dalt, készítsenek erről videofelvételt - lehetőleg otthonuk emblematikus helyein - és töltsék fel a produkció honlapjára. A felvételeket a weboldalon és a közösségi médiában folyamatosan közlik. Párhuzamosan felvételeket készítettek, illetve készítenek Csíksomlyón, Huszton és Londonban, és a felvételek felhasználásával egy újabb klipet állítanak össze a világ különböző pontjairól érkező anyagok, valamint a saját felvételek felhasználásával. Ezt a klipet várhatóan Pakson mutatják be szeptemberben - olvasható a kezdeményezésről szóló háttéranyagban.

  Az Örökség című dal szerződje Gyulai István, paksi zenész, dalszerző, a városi Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársa. Vida Tünde, a mozgalom ötletgazdája arról beszélt, hogy szeretnék, ha minél több magyar emberhez el tudnának jutni a dallal az anyaországon belül és a határon túl. Eddig 22 ezren tekintették meg a dalt a youtube.com oldalon - jegyezte meg,"  Ihlik a kormány. Szobrol is olykor. Festeget.

  Ha valamibe egyszer belebukik ez a kormány, az a kultúra ápolása lesz.
 7. 11 grrr
  grrr
  2016. január 27., szerda 14:28
  "Ez egy jószándékból, és SEMMIKÉPPEN NEM PROPAGANDA CÉLBÓL született dal, köze nincs a politikához, jó lenne ha mindenki így fordulna felé."

  Mint azt már bevallottam nem hallgattam végig a jószándékú dalt, amint megláttam a bal felső sarokban a magyar érzelmekre buzdító téglalapot, már iszkoltam is elfele.

  Viszont:

  "..sajtótájékoztatón mutatott be az államtitkár. Indít tehát a kormány Örökségünk néven egy mozgalmat, mely arra hivatott, hogy egy dal segedelmével összefésüljék az oldott kéveként szertehullt magyarságot."

  Be lett mutatva a jószándékú zenemű államtitkárilag, vagy nem lett bemutatva?

  Ez a lényeg.

  Ha van nekünk olyan államtitkárunk aki a jószándékkal telített dalt bemutatta akkor tök mindegy hogy ki szerezte és milyen körülmények között.

  A magyar kormány államtitkárilag azonosult a jószándékú alkotással.

  A magyar anya fogjon Ödönkének magyar békát című 38 felvonásos jószándékú operát a daloljak vagy lőjek ciklusból, azt is bé fogják mutatni a jószándékú nézőknek?

  Jegyek a "Fülembe forró ólmot öntsetek!" bérlet keretében válthatóak.
 8. 10 magnes
  magnes
  2016. január 27., szerda 14:00
  Ez borzasztó elszomorító volt, de nem a dal, hanem a Magyar Narancs írása, melynek egyetlen egy mondata nem volt igaz. Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy Pakson 15 év óta van egy nagyon remek kezdeményezés, a " Határon túli magyar középiskolások olvasótábora". A dal szerzője, aktívan részt vesz a tábor életében, foglalkozásokat tart és programokat szervez a Kézdivásárhelyről, Galántáról, Viskről és egyéb helyekről jövő fiataloknak. Egy ilyen tábor alkalmával született meg ez a dal két és fél évvel ezelőtt. Tehát SEMMI KÖZE SE ORBÁN VIKTORHOZ, SE POTÁPI ÁRPÁDHOZ, SE A POLITIKÁHOZ!!!!!!!!! Ez egy dal, amit fiatalok közössége szült, s mivel határon túli fiatalokhoz szól, meghatározza a dal tartalmát. A dal tulajdonképpen úgy került a nyilvánosság elé, hogy tavaly februárban a helyi média egyik meghatározó szereplője meghallotta, s úgy gondolta, hogy meg kellene ismertetni a nagyközönséggel, mert szellemiségében minden magyar érzelmű emberhez szól. És még mindig nem volt szó ORBÁN VIKTORRÓL, POTÁPI ÁRPÁDRÓL ÉS A POLITIKÁRÓL!!
  Hihetetlen csalódás, hogy a Magyar Narancs leközölt egy olyan cikket, aminek szerzője szemmel láthatóan nagyon elfogult, SŐT ROSSZINDULATÚ, s ráadásul tájékozatlan is.
  Ez egy jószándékból, és SEMMIKÉPPEN NEM PROPAGANDA CÉLBÓL született dal, köze nincs a politikához, jó lenne ha mindenki így fordulna felé.
 9. 9
  Gusty Wolf
  2016. január 27., szerda 12:56
  EZ miez?

  Györökök, legalább a minőségre adhatnátok!
  A nagy elődök pl.Rákosi elvtárs ,népdalokat dolgoztatott fel buzdítólag.
  Zene helyett,tingli-tangli ;ének helyett vinnyogás.
  Szöveg helyett,lózungok turbómagyaroknak.

  ERRE FUSSA...
 10. 8
  Nóra Lipcseiné Takács
  2016. január 27., szerda 12:29
  Már megint ez a "meg kell védeni" / "nem hagyom elvenni" - rémkép - pedig csak rajtunk múlik...az meg elég baj, hogy egyeseknek mondogatni kell, nehogy elfelejtsék
  A hitelesség kérdése ugye...van, aki mondja, van, aki teszi: melyik a hiteles? Nota bene: aki teszi és lehazaárulózza egy hiteltelen, akkor kisebb magyar?
  Megint fordítva ülünk a lovon - illetve csak ők...

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt