Elsőre biztosan nem fogja elhinni, mihez hasonlította Kósa Lajos azokat a szervezeteket, amelyek szándékosan nem tarják be az őket megbélyegző civiltörényt!

  • narancs.hu
  • 2017. július 1.

Villámnarancs

Van itt gyorshajtás, polgári engedetlenség és mosolygó rendőr is. Na meg egy eszement politikus.

A Magyar Hírlap szombati számában jelent meg egy alaposan alákérdezős interjú Kósa Lajossal, és persze a Fidesz frakcióvezetője hozta a formáját: a hazugságokon túl még orbitális baromságokkal is előjött. Ezek közül az egyik legszánalmasabb, amikor azt kérdezik a politikustól, hogy mi véleménye azokról a civil szervezetekről, amelyek nem hajlandók betartani az új civiltörvényt. Kósa szerint „összesen körülbelül hatvanezer civil szervezet van, és mindössze fél tucat hirdetett polgári engedetlenséget”, majd jön a nap megfejtése:

„De mitől polgári engedetlenség valami? Attól, hogy tömeges.”

false

 

Fotó: MTI

Aztán Kósa Lajos meg is magyarázza a hülyeségét, íme: „Ez a pár hangoskodó nekem inkább a találékony gyorshajtót juttatja eszembe: száznyolcvannal hajt az autópályán, és azt mondja, hogy polgári engedetlenségi mozgalomban vesz részt. Hát persze! A rendőr erre a magyarázkodásra mosolyog egyet, és megbünteti. Egy jogállamban megvannak azok a független szervezetek, amelyek ki tudják kényszeríteni a jogkövető magatartást.”

Az interjú többi részében a frakcióvezető alaposan felmondja a házi feladatát, büszkélkedik a nemzeti konzultáció világrengető eredményeivel is, itt azt mondja: aki nem küldte vissza a kérdőívet, azok nem akartak állást foglalni, hanem ezt átengedték azoknak, akik inkább visszaküldték. Hibátlan érvelés, de nem annyira szórakoztató, mint amikor az ellenzék egy részéről beszél:

„Tudja, egy focimeccsen kétféleképpen lehet felhívni magunkra a közönség figyelmét. Az egyik, hogy óriási cselsorozatok végén hatalmas gólokat rúgunk, a másik, hogy meztelenre vetkőzve beszaladunk a pályára. Mindkettő tuti címoldal az újságban. Ezek a kis pártok most a vetkőzéssel, berohanással kísérleteznek, mert se a cselezés, se a góllövés nem megy nekik, sőt a kezdő csapat közelébe se tudnak jutni.”

Lenne egy tippünk, hogy Kósa agyába miért égett be a focis hasonlat, de a meztelenre vetkőzés kapcsán inkább nem találgatnánk.

Figyelmébe ajánljuk