Elsőre biztosan nem fogja elhinni, mihez hasonlította Kósa Lajos azokat a szervezeteket, amelyek szándékosan nem tarják be az őket megbélyegző civiltörényt!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 01., 13:07
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Van itt gyorshajtás, polgári engedetlenség és mosolygó rendőr is. Na meg egy eszement politikus.

A Magyar Hírlap szombati számában jelent meg egy alaposan alákérdezős interjú Kósa Lajossal, és persze a Fidesz frakcióvezetője hozta a formáját: a hazugságokon túl még orbitális baromságokkal is előjött. Ezek közül az egyik legszánalmasabb, amikor azt kérdezik a politikustól, hogy mi véleménye azokról a civil szervezetekről, amelyek nem hajlandók betartani az új civiltörvényt. Kósa szerint „összesen körülbelül hatvanezer civil szervezet van, és mindössze fél tucat hirdetett polgári engedetlenséget”, majd jön a nap megfejtése:

„De mitől polgári engedetlenség valami? Attól, hogy tömeges.”

false

 

Fotó: MTI

Aztán Kósa Lajos meg is magyarázza a hülyeségét, íme: „Ez a pár hangoskodó nekem inkább a találékony gyorshajtót juttatja eszembe: száznyolcvannal hajt az autópályán, és azt mondja, hogy polgári engedetlenségi mozgalomban vesz részt. Hát persze! A rendőr erre a magyarázkodásra mosolyog egyet, és megbünteti. Egy jogállamban megvannak azok a független szervezetek, amelyek ki tudják kényszeríteni a jogkövető magatartást.”

Az interjú többi részében a frakcióvezető alaposan felmondja a házi feladatát, büszkélkedik a nemzeti konzultáció világrengető eredményeivel is, itt azt mondja: aki nem küldte vissza a kérdőívet, azok nem akartak állást foglalni, hanem ezt átengedték azoknak, akik inkább visszaküldték. Hibátlan érvelés, de nem annyira szórakoztató, mint amikor az ellenzék egy részéről beszél:

„Tudja, egy focimeccsen kétféleképpen lehet felhívni magunkra a közönség figyelmét. Az egyik, hogy óriási cselsorozatok végén hatalmas gólokat rúgunk, a másik, hogy meztelenre vetkőzve beszaladunk a pályára. Mindkettő tuti címoldal az újságban. Ezek a kis pártok most a vetkőzéssel, berohanással kísérleteznek, mert se a cselezés, se a góllövés nem megy nekik, sőt a kezdő csapat közelébe se tudnak jutni.”

Lenne egy tippünk, hogy Kósa agyába miért égett be a focis hasonlat, de a meztelenre vetkőzés kapcsán inkább nem találgatnánk.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 01., 13:07
kommentek
5
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5 rworse
  rworse
  2017. július 01., szombat 20:48
  "Elsőre biztosan nem fogja elhinni, mihez hasonlította rworse azt a Kósa Lajost, aki sose tartott be semmilyen törvényt!"
 2. 4 Valakicske
  Valakicske
  2017. július 01., szombat 19:11
  Laller sosem volt egy észkasza, de mióta az (ex)apósa elégtételt vett rajta, még nem sikerült teljesen felépülnie.
  Szerintem már nem is fog...
 3. 3 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. július 01., szombat 19:08
  „Tudja, egy focimeccsen…”

  Dr. Kósa professzor, a te világmagyarázatod szerint az élet egy futballmeccs, a stadion az ország, a közönség a szavazótábor, a profik futballoznak, ezalatt a falábú amatőrök pucéron rohangálnak – de ha pucéron vannak, akkor az is látható, hogy nincsenek náluk dollárkötegek, akkor meg miért kell őket a külföldi támogatások miatt baszogatni, te kilenclukú hatökör?
 4. 2 Világos
  Világos
  2017. július 01., szombat 15:38
  A harmadikat nem emlitette. Magyar Vállogatott felcsutiakkal megerősitve kikapott
  Andorrától. Erre is felfigyeltek. Meg arra is, hogy a CÖF mennyi közpénzből
  plakátol baromságokat. Meg arra is felrfigyeltek, hogy Mr 20 %-os volt és
  maradt.
 5. 1 rworse
  rworse
  2017. július 01., szombat 14:40
  „összesen körülbelül hatvanezer civil szervezet van, és mindössze fél tucat hirdetett polgári engedetlenséget”

  Nyilván azok, akik kifejezetten a törvény hatálya alá esnek. Akik nem kapnak annyi külföldi támogatást, nyilván nem hirdettek bojkottot. Ha a vegzálást megunva a többiek kisebb volumenű külföldi támogatásával esetleg leállnak a támogatók (pl. Norvég Alap), akkor majd a többiek is szót emelnek, gondolom - hacsaknem Orbán bácsi kipótolja a veszteséget.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk