Ennél hülyébbnek már rég nézték az embereket. Figyeljen csak, mivel magyarázza a féktelen pénzköltést egy kormánybiztos!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 10., 14:15
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mintha Fürjes Balázs mindenkit fel akarna szállítani a hülyeségvonatra.

Földi halandó számára már szinte lehetetlen követni, mikor és mennyivel drágul a nyári vizes világbajnokság; a kormány két kézzel szórja a pénzt, naponta jelentenek be újabb, korábban nem várt költségeket. Ezek után fideszes politikusoknak olykor még azt is el kell viselniük, hogy valaki megkérdezi tőlük, mire ez a bőkezűség, és netán még válaszolniuk is kell rá.

A Dagály sétautca pénteki átadásán Fürjes Balázst, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost csípte el a 24.hu újságírója, aki megpróbálta megtudni, mi is a folyamatos emelkedés oka. A kérdésre, miszerint mi értelme volt egyáltalán tervezni a költségeket, Fürjes először azt mondta, hogy na bumm, amikor egy család is költözik, tervezgetnek, de általában ott is túllépik a kereteket, és amúgy meg a magyar gazdaság szárnyal, ami azt is jelenti, hogy felmentek az árak az építőiparban. Aztán jött az évezred magyarázkodása, miután felmerült, hogy a Duna fölé tervezett ugrótorony már 50 százalékkal többe kerül, mint amennyit az elején szántak rá, erre a kormánybiztos:

„Mindig az almát az almával hasonlítsuk össze. Akkor lehet mondani, hogy valami drágult, ha pontosan ugyanazt kapjuk a végén, mint amit beígértünk. Ha közben mellékerült egy-egy elem, például az ugróhíd esetében az ideiglenes lelátó vagy a betontalapzat, ami később fotósarokként működik, akkor már nem lehet így összemérni”.

Az már önmagában felvet néhány kérdést, hogy ezek szerint az első tervezési fázisnál egy sporteseménynél "csak" a helyszínen figyelő nézőket felejtették ki, de az, ahogy Fürjes kínosan próbál magyarázkodni, mutatja: a fideszes politikusok olykor már meg sem próbálják leplezni, hogy mennyire hülyének nézik az embereket, köztük a saját választóikat is.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 10., 14:15
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 rworse
  rworse
  2017. június 11., 08:23
  A világ legtöbbször dráguló VB-je.
 2. 2 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. június 10., szombat 19:38
  Ez a vébé nemcsak azért kerül be a világtörténelembe, mert még az utolsó versenynap után is drágulni fog néhány milliárddal, hanem azért is, mert a világon először itt nevezték először fotósaroknak a betontalapzatot.
 3. 1 rworse
  rworse
  2017. június 10., szombat 16:33
  Fürjes "Költségkeretenbelülmaradtunk" Balázs.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk