Ez komoly? Már idiótákat is külföldről kell hozatni? Nincs itthon elég?

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 20.

Villámnarancs

Leslie Mandoki eljött hozzánk! Köztünk az ember, aki egyesítette Európát! A közismert hazánkfia ingyencirkuszt rendez holnap a Várkert Bazárban. Alig várjuk.

Leslie Mandokival kapcsolatban leggyakrabban a világhírű jelzőt emlegeti a sajtó pr-anyagokra fogékony része, s ennek mintha egyenes következménye volna, hogy Leslie Mandokinak az egész világ a barátja, Angela Merkeltől Stevie Wonderig, Dieter Bohlentől Barack Obamáig – akit csak tetszik parancsolni. Nem lennénk meglepve, ha az is kiderülne, hogy Leslie Mandokinak Orbán Viktor is nagyon jó barátja, mi több, az összes magyar ember nagyon jó barátja, különben miért adna ingyenes koncertet a tűzijáték másnapján Barátságok címmel – szintén világhírű – zenészbarátaival? És miért pont ott, ahol? Senki ne mondja ugyanis, hogy Mandokinak bármi köze lehetett a bazár helyén régen működtetett Budai Ifiparkhoz?

false

 

Fotó: MTI

Netán valamelyik barátja állja a cechet? És ha igen? Nehogy már ez fájjon, nehogy már irigykedjünk emiatt. Már csak azért se, mert a MTI közleménye szerint akkora hőssel van dolgunk, hogy ha történelmi párhuzamot szeretnénk, minimum Búvár Kund, Kinizsi Pál, Dugovics Titusz jöhet szóba.

Mandoki azt mondta, hogy augusztus 21-i koncertjével „arra szeretné felhívni figyelmet, hogy annak idején a magyar ellenzék, a magyar diákmozgalom volt az, ami kiváltotta az Európa újraegyesítéséhez vezető folyamatot”. A szerettei körében világhírű zenész és barát szerénységére vall, hogy mindehhez már a cikk szerzője teszi hozzá, hogy a jó Leslie idehaza, még Laciként, „az ellenzéki diákmozgalom kultikus dzessz-rock zenekarának, a JAM-nek volt a vezére”. JAM? Kultikus? Ki hallott eddig róla? És kultikusan ki hallott?

Mindegy, legyünk mindörökre hálásak Leslie Mandokinak, aki ráadásul a mostani koncertjére, „a német sajtó legbefolyásosabb főszerkesztőit, személyes barátait is meghívta, hogy lássák azt a gyönyörű országot, ahonnan kiindult az Európát egyesítő mozgalom”. Élén Leslie-vel és a hiperkultikus JAM együttessel.

Figyelmébe ajánljuk