Ezért kellene a minisztériumnak nyilvánosságra hozni a jelentést, amely szerint Orbán Viktor veje korrupciógyanúba keveredhetett

  • narancs.hu
  • 2018. január 13.

Villámnarancs

Ha Lázár János következetes, kiadja a dokumentumot. De nem lesz az.

Levelet írt Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti (EP) képviselője a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánosnak azután, hogy pénteken kiderült: kétéves nyomozás után az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat tárt fel azokban a közbeszerzésekben, amiket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt., Tiborcz István akkori cége. A politikus a levélben arra kéri Lázárt, hogy hozza nyilvánosságra az OLAF-jelentést.

„A 4-es metró ügyében a nyilvánosságra hozatalhoz fűződő közérdeket tudták érvényesíteni, és publikálni abban az ügyben az OLAF jelentését. A miniszterelnök vejét érintő korrupciós ügyben a semmivel sem kisebb közérdek egyértelművé teszi, hogy elkerülhetetlen a jelentés elérhetővé tétele” – írta a levél elküldését magyarázó posztjában Jávor.

Azért azt megnéznénk, amikor Lázár János úgy dönt: „Üsse kő, egyszer én is lehetek következetes!”, és a kormany.hu oldalra feltölteti a jelentést. Na ez az, ami nem fog megtörténni.

Nyomoz-e majd Polt Péter Orbán veje után? Az unió szerint súlyos szabálytalanságok voltak Tiborcz cégénél

Összeférhetetlenség és milliárdok. Kétéves nyomozás után az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat tárt fel azokban a közbeszerzésekben, amiket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt., Tiborcz István akkori cége – írta reggel a Wall Street Journal nyomán az 

Figyelmébe ajánljuk