Fazekas Sándornak azonnal le kell mondania

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 15., 19:02
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Vagy talán a moszkvai agrárattasé az új hungarikum?

„Kiss Szilárd már 2011-ben, a kezdet kezdetén megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. Mégis érinthetetlen volt, politikai szinten kaphatott védelmet éveken át” – írja az Index, ugyanis a tegnapi parlamenti nemzetbiztonsági bizottsági ülésén a hazai titkosszolgálati vezetők arról számoltak be, hogy ők – elvileg – mindent jelentettek. „A volt moszkvai agrárattasét, majd miniszteri megbízottat 2011-ben és 2013-ban is átvilágította az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), és

mindkét átvilágítás súlyos kockázatokat tárt fel vele kapcsolatban,

orosz élettársáról pedig kiderült, hogy egy »idegen ország« titkosszolgálatához köthető” – írják. Szerintük ez azt is jelentheti, hogy „három külügyminiszternek (Martonyi János, Navracsics Tibor, Szijjártó Péter), a moszkvai követség védelmét ellátó Információs Hivatalt (IH) felügyelő miniszternek, Lázár Jánosnak, valamint a Kisst átvilágító AH-t felügyelő Pintér Sándornak is rendelkeznie kellett bizonyos információkkal.

Ám ennél súlyosabb Fazekas Sándor felelőssége.

„A nemzetbiztonsági bizottságon adott tájékoztatás alapján a képviselők arról győződhettek meg, hogy Kiss »igazi gazdája« a minisztériumok között nemcsak papíron, hanem ténylegesen is a Fazekas vezette agrárminisztérium volt” – olvashatjuk. Noha Kiss Szilárdot a 2013-as második átvilágítás után kirúgták a Külügyminisztériumból, de ez meg se kottyant neki, hiszen hivatalosan a Fazekas Sándor vezette agrárminisztérium állományában volt, onnan kapta a fizetését is, és a külügy csak közvetített. Igazából annyi történt e bukás után, hogy Fazekas miniszteri megbízottként, megbízási szerződéssel foglalkoztatta tovább Kisst, aki így

a további átvilágításokat „külsősként” elkerülhette.

Állítólag Fazekast 2015 januárjában, amikor Kiss Szilárdot letartóztatták, Orbán Viktor le akarta váltani, de erre valahogy nem került sor.

Most, hogy két év után ismét előkerült a Kiss-ügy s ezzel együtt Fazekas Sándor felelőssége, az lenne minimum, hogy a miniszter lemond, és persze tisztázná magát.

Még akkor is, ha az Index szerint a bizottsági ülés után Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke politikai habverésnek nevezte Kiss Szilárd ügyét, és kijelentette, szerinte az ügyben nincs szükség több ülésre.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 15., 19:02
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Világos
  2017. február 16., csütörtök 10:37
  Németh Szilárd szerint politikai habverés.
  Gondoljuk magától találta ki.
  Valaki mondta neki. Hogy ki? Aki nem fogja leváltani a minisztert.
 2. 1
  Cheyenne
  2017. február 16., csütörtök 06:37
  Oroszul tudóknak: ezek mind Putyin procsi-jai..

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk