Fertőtlenítsük imával a kórházakat!

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 27., 18:56
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mától minden világos: Balog Zoltán lelkész-miniszter egy díjátadó ünnepségen végre mindannyiunk számára érthetővé tette, mi zajlik az egészségügyben.

Eddig ugyanis azt gondoltuk, hogy a kormányzat legfőbb ambíciója az állagmegőrzés, ami, tekintettel az egészségügy infrastruktúrájának katasztrofális állapotára, gyakorlatilag a semmivel egyenlő. Sőt annál is rosszabb: a forráselvonás, a hangzatos ígéretek ellenére is lényegében változatlan finanszírozás és bérpolitika miatt a terület helyzete, ha lehet, tovább romlott – a már-már kezelhetetlen orvos- és ápolói kivándorlás, a kórházak ellátottsága (ellátatlansága), a szaporodó egészségügyi lázongások pontosan jelzik, mi a gond.

Illetve, egy fenét jelzik pontosan. Mert nem a pénz a lényeg. Balog miniszter interpretációjában amióta (vagyis 2010 óta) „belülről is látják”, hogy mennyi a probléma, azon igyekeznek, hogy változtassanak az egészségügy tarthatatlan helyzetén. Ennek pedig nem a bérrendezés, az egészségügyi ellátás strukturális átalakítása, a hatékonytalan (és így a forráshiány ellenére is pazarló) alrendszer reformja a megoldás, hanem az, hogy „ne jöjjenek létre lelketlen rendszerek”. Erre biztat most mindenkit Balog Zoltán, és az ő szájával az egész kormány.

Az elégedetlenkedő orvosok, ápolók ezek szerint jobban tennék, ha nem a bérek miatt sírnának örökké, ha nem tüntetni járnának meg feszt nyílt leveleket írogatnának a harmadik világot idéző viszonyokról, hanem lélekkel telítenék meg munkás mindennapjaikat. Szóval, a lelket kellene beletenni a rendszerbe, hogy jobb legyen az egészségügy.

Ez ilyen spirituális izé, és semmibe se kerül. Az államnak legalábbis biztosan nem.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 27., 18:56
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  Ferenc Magyari
  2016. március 01., kedd 02:42
  Oszt' utána rögtön jöhet az utolsó kenet is!
 2. 13 Cyrano
  Cyrano
  2016. február 29., hétfő 11:13
  Eeyore2 : Jó ötlet. Balog tiszteletes imádkozni jobban is tud értünk, ha nem nyomja a vállát az emberi erő.
 3. 12 Eeyore2
  Eeyore2
  2016. február 28., 21:04
  A kormány a lélekről gondoskodik. Menedzselni az egészség- és az oktatásügyet ki fogja?
  A Jóisten?

  Fizessük akkor jól a Jóistent; a kormány meg menjen a zagyra.
 4. 11 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2016. február 28., 18:43
  Egyébként lehetne minden nap énekelni is a kórházakban, attól biztosan meggyógyulnának a betegek, az emberminiszternek ilyen ötletei szoktak lenni, ez ám a szakpolitika!
 5. 10 commandante
  commandante
  2016. február 28., 17:59
  grimpeace
  Ne a cikken kérd számon, hogy Balog mit mondott, inkább olvass utána.
  de egyébként segítek:
  "Az irgalom és az emberi minőség sokszor képes kipótolni a pénzhiányt az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben - mondta a miniszter."
  http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/balog_az_irgalom_nem_potolhato/229639/
 6. 9 grimpeace
  grimpeace
  2016. február 28., 17:45
  Harmadjára teszem fel a kérdést: mit mondott pontosan Balog Zoltán? Hol egy idézet? Mikor, hol mondott olyat, amit a cím, illetve a cikk sugall?

  Egyáltalán hol, mikor, miről, kiknek beszélt? Semmi nem derül a ki a cikkből.
 7. 8 Cyrano
  Cyrano
  2016. február 28., 07:30
  grimpeace: Rendben levőnek véli, hogy miközben krétára nincs pénz (ott kellene tartanunk, hogy nem krétát használnak, de ezt most hagyjuk), aközben stadiont építünk?
  Rendben levőnek véli, hogy miközben a kórházak ott tartanak, hogy az orvosoknak sincs fertőtlenítőszerük, aközben 1 milliárdot fognak ,műkincsekre költeni?
  Ön miért fizet adót?
  Azért, hogy a kormány ellássa azokat a feladatokat, amikre ön ezt a pénzt szánta és amit a közmegegyezés szerint el kell látnia (oktatás, biztonság, eü ellátás), vagy azért, hogy me. saját hobbijára, önfényezésre, rokonok/haverok gazdagítására szórja szét?
 8. 7 Cyrano
  Cyrano
  2016. február 28., 07:21
  grimpeace: miért is lenne hazugság? Nem az újságíró tehet arról, hogy az emberminiszter lózungokon kívül semmi mást nem tud mondani.
  Az oktatás romokban, az egészségügy halálgyárrá vált, az orvosok menekülnek, nővérhiány van - de Balog szerint ennek csak a tanár és az orvos lelketlensége az oka.
  maga szerint ez így OK?
 9. 6
  Sipka Rózsa
  2016. február 28., 06:38
  Nem veszi észre,hogy nagyon égő minden megnyilatkozása?Az egészségügy,az oktatás,a szociális szféra a szakadék szélén,a miniszter meg hülyeségeket beszél a megoldás helyett.Mikor lép már le a színről sietve?
 10. 5
  János Weltner
  2016. február 28., 06:21
  Ha a kedves beteg hozza magával a fertőtlenítőt, akkor azzal, ha nem hozza, akkor megmiegymás. Mintha a wellnesbe vinnénk a vizet, a repülőre a kerozint, a bíróságra a bélyegzőtintát, stb.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk