Gajdics Ottó visszatért és rögtön el is celebrálta magát

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 15., 16:40
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A jó elnyeri jutalmát: egy egész rádiót kapott Orbán hű dalnoka. Nem fogják kitalálni, hogy kikkel támad! (De ki fogják.)

Gajdics Ottó a Lánchíd rádió főszerkesztőjeként az elsők között hagyta el a Simicska médiahajót, persze lelkiismereti okokból, mi másért? Több mint egy év telt el azóta, lassan már azt gondoltuk, hogy ő lett a G-nap lúzere, és legfeljebb a tollforgatók táborát erősítheti, ott is csak a szórakoztató szekcióban.

Nagyot tévedtünk. Gajdicsnak véget ért a szűk esztendő, meghálálták egykori bátor iszkolását; ő lett a most induló Karc FM nevű rádió főnöke. Az adó valószínűleg olyan lesz, amilyen a Lánchíd rádió volt. Vagy még olyanabb.

Gajdics Ottó a stúdióban

Gajdics Ottó a stúdióban

Fotó: MTI

Gajdics a Magyar Időknek ecsetelte az új kormányzati lármafa célkitűzéseit, hogy például „jó értelmezéseket, jó magyarázatokat, jó érveket akarunk adni a hallgatóknak azokhoz a vitákhoz, amelyek otthon, a piacon, a fodrásznál zajlanak” meg hogy „markánsan, rosszul értelmezett, az anyanyelvet pusztító politikai korrektség és mellébeszélés nélkül, nyíltan, őszintén, egyenesen”…

Hősünk arról is beszél, hogy „négy órától, miután az emberek elvégezték a munkájukat, közvetlenül velük szeretnénk beszélgeti”. Ez már döfi! Ez olyan műsorpolitika, hogy akár Orbán Viktor is kitalálhatta volna. Mert ugye 2016-ban az úgy működik, hogy az emberek délután négyig dolgoznak, aztán meg hazamennek rádiót hallgatni. Nem beszélve arról, hogy ezt a délutáni „interaktív” Gajdics úgy harangozza be, hogy „olyan kollégák fogják celebrálni, mint Bayer Zsolt, Huth Gergely, Papp Endre s jómagam”.

Mi kíváncsiak lennénk a célközönségre is. Akik élvezettel hallgatják, ahogy munka után Bayer vagy Huth Gergely celebrál nekik valamit.

(Az e heti Narancsban rádiókritikusunk értékeli majd a nyitónapon elhangzottakat.)

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 15., 16:40
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8 dönci5
  dönci5
  2016. február 16., kedd 18:00
  Melyik hullámhosszon? Nehogy véletlenül oda kapcsoljak...
 2. 7 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2016. február 16., kedd 17:34
  Így van, nem véletlenül az "ideológiájuk" is a liberalizmus, a jogállamiság, a PC... tagadása (nem kritikája, mert ahhoz ész is kellene).
 3. 6
  Earl Corwin
  2016. február 16., kedd 09:14
  Pontosan erről van szó:
  Heti hetes - Heti válasz
  444 - 888
  Beszéljükmeg - ezek a barmok
  Szóval semmit se tudnak maguktól kitalálni, ami működne, mindig a szidott libsi-balra kapaszkodnak, gondolván, hátha úgy előrébb jutnak. A legviccesebb ez a habonyféle agitprop újság, amit a postaládádba dobnak, ha kéred, ha nem, két melltartós nő között szidják a migránsokat... Ezt a színvonalat...
 4. 5 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. február 16., kedd 07:15
  Huth Gergelyt és Bayer Zsoltot éppen celebrálta összefele a fene a vadászlak pamlagján, amikor Papp Endre véletlenül rájuk nyitotta az ajtót: ejnye, de jó buli, hirtelen én is celebrálódhatnék lettem! Így celebrálódtak megfele hármasban. Hirtelen eszükbe jutott, hogy egy negyedikkel még izgalmasabb lenne, ekkor szóltak Gajdics Ottónak, neki meg pont kapóra jött, mert akkor már jó ideje magányosan kódorgott.
 5. 4 sálinger
  sálinger
  2016. február 16., kedd 06:45
  Megfogalmazás kérdése persze, szerintem viszont Gajdics nem el, hanem inkább lecelebrálta magát, de a leghívebben az esemény lényegét szerintem az fejezi ki, hogy Gajdics Ottó maga alá celebrált.

 6. 3 Valakicske
  Valakicske
  2016. február 15., hétfő 17:54
  Hát ...újfajta "jókívánság" született: "Celebráljon neked a bájerzsóti/hutgergely/pappendre"!
  Esetleg: "Hallgassad te munka után a Gajdicsottót!"
 7. 2 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2016. február 15., hétfő 17:28
  „Mert ugye 2016-ban az úgy működik, hogy az emberek délután négyig dolgoznak, aztán meg hazamennek rádiót hallgatni.”

  Nem egészen így. Hanem délután 4-ig dolgoznak, elköszönnek a kollégáiktól, 4 óra 1 perckor fölteszik a fülhallgatót, és attól kezdve rádiót hallgatnak, amíg haza nem érnek. A betelefonálós műsort hallgatva a bevásárlás, az óvodai gyereköltöztetés és a buszon való zötykölődés sem lesz annyira egyhangú, passzív időtöltés, mint eddig. És mire a dolgozók hazaérnek, már minden fontosabb hírről értesülve lesznek, vacsora közben lesz majd miről beszélgetniük a családoknak.
 8. 1 eMentalista
  eMentalista
  2016. február 15., hétfő 17:27
  A „négy órától, miután az emberek elvégezték a munkájukat, közvetlenül velük szeretnénk beszélgeti” műsorpolitika magyarázata viszonylag egyszerű. Meg kell nézni a Klubrádió műsorrendjét, amiben azt találjuk, hogy munkanapokon 16:00-kor kezdődik a "Megbeszéljük" Drágajóbolgárúrral és tsaival. Ezt akarják fülkeforradalmian másolni.
  (Pedig ha belehallgattak a Megbeszéljükbe, akkor tudnák, hogy már annak a műsoridejében is jelentős mennyiségű fülkeforradalmárt lehet hallani. :(

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt