Gulyás Gergely: Orbán biztosan nem fogja magát beoltatni az elsők között

  • 2020. december 10.

Villámnarancs

Mert a koronavírus elleni vakcina oltási tervében az orvosok és az ápolók állnak az első helyen

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón megerősítette: december 21-én dönt a kormány arról, hogy a karácsonyi időszakra milyen szabályok legyenek érvényben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, szilveszterkor biztosan nem lesz változtatás, így marad a tízfős létszámkorlát és az este nyolctól kezdődő kijárási tilalom is - írja a 24.hu.

„Mintha csökkenne a fertőzések száma Magyarországon” - mondta el a miniszter a vírusadatokról, a vakcina kapcsán pedig megjegyezte, hogy holnap kezdik kézbesíteni azokat a leveleket, amelyek segítségével a nyugdíjasok papír alapon is regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra.

Az uniós kompromisszum kapcsán jelezte, hogy van esély arra, hogy a mai EU-s csúcson egyhangúlag elfogadhassák a költségvetést.

Újságírói kérdésre Gulyás elmondta, hogy Orbán Viktor  biztosan nem fogja magát beoltatni az elsők között a koronavírus elleni oltással, mert a vakcina esetében lesz oltási terv, és ennek első helyén az orvosok és az ápolók szerepelnek. Elmondta továbbá, hogy 60 százalékos táppénz jár mindenkinek, további 40 százalékot egy eljárást követően lehet megkapni, ha igazolják, hogy munkahelyi megbetegedésről van szó. Gulyás „kézenfekvő és helyes megoldásnak” nevezte, hogy Rogán Antal minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kezeli a vakcinára regisztrálók adatait.

Gulyás jelezte azt is:  idén, a kijárási tilalom miatt be fogják tiltani a tűzijátékok értékesítését.

(24.hu)

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.