Gyurcsány: Trump megölte a nacionalista, nárcisztikus populizmust

  • narancs hu
  • 2021. január 7.

Villámnarancs

A DK elnöke a capitoliumi zavargásokra reagált.

Gyurcsény Ferenc egy Facebook-posztban reflektált arra, hogy Donald Trump hívei tegnap megrohamozták a Capitolium épületét Washingtonban, miután a hatalomtól búcsúzó amerikai elnök felhergelte hallgatóságát egy a Fehér Ház közelében tartott nagygyűlésen a Joe Biden megválasztott elnök győzelmét megerősítő kongresszusi ülés előtt.

Drámai órák tanúja a világ. Amerikát szoktuk a a földkerekség legerősebb demokráciájának tartani. Tegnap ezt a...

Posted by Gyurcsány Ferenc on Wednesday, January 6, 2021
A DK elnöke többek között ezt írta:

 "Amerikát szoktuk a a földkerekség legerősebb demokráciájának tartani. Tegnap ezt a demokráciát támadta meg pár ezer állampolgára indulattal, erőszakkal. Betörtek a washingtoni Capitolium épületébe, törtek és zúztak, csak mert állampolgártársaik többsége más utat, más elnököt választott, mint amit és akit ők szerettek volna."

Trump örökségéről pedig ezt:

"Trump elnök fontos örökséget hagy ránk. Annak megértését, hogy a nacionalista, nárcisztikus populizmus mit hoz ránk. Trump ennek a világnak a legbefolyásosabb embere volt. Most éppen ő buktatja meg azt. Mert leleplezte gondolkodása, magatartása tarthatatlanságát. Nem lehet állandóan ellenséget keresni, az embereket folyamatosan harcba hívni így a nemzetet megszakítani, mert az emberek egy része a végén hazafias meggyőződésből megy neki saját nemzetének. És ebben a pillanatban a haza korábbi leghangosabb védelmezői a haza meggyalázói lesznek. Ez történt most is."

"A nacionalista, nárcisztikus populizmust Trump világtényezővé tette. Most ő ölte meg"

- írja a DK elnöke.

Figyelmébe ajánljuk