Hányjon Orbán Viktor hazafias bukfenceket, de a gyerekeket hagyja már békén!

szerző
- gm -
publikálva
2017. aug. 07., 13:08
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jön a „hazafias” alattvalóképzés. Közben meg van képük arról beszélni, hogy ez egy életérzés.

Igazából csak a szokásos ügymenetről van szó: a főnök kiadja az ukázt, hogy tessék már csinálni hazafias tornaórákat, mert most ez jutott eszembe, a csinovnyikok meg rögtön fullba szajkózzák, hogy jó lesz ez, hisz mi találtuk ki. Most éppen Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár mondta a pártlap friss számában, hogy nem is tantárgy lesz az Orbán Viktor által megálmodott hazafias és honvédelmi nevelés,

hanem egy életérzés.

Életérzés, baszki. Mintha nem lenne tök világos, miről van már megint szó, mintha nem az menne már évek óta, hogy az iskolákat kell elfoglalni, a gyerekeket kell betörni a hosszú távú berendezkedés érdekében.

Ez egyelőre még nem „hazafias”

Ez még nem „hazafias”. Képünk illusztráció!

Fotó: MTI/Balázs Attila

Ha így nézzük, ez – a valódi hazafiságot lealázó – baromság (aminek hallatán talán Csurka István is sikongatna, mert ilyen ostobaság lehet, hogy még neki sem jutott volna eszébe) egy újabb kísérlet, hogy ne arról szóljon az iskola meg a tesióra, amiről normális országokban: játékról, tanulásról, örömről, mozgásról és hasonlóan kellemes dolgokról. Hanem már szeptember 1-jén tudd meg, kedves diák, hogy itt kit kell szolgálni. Mert itt azt jelenti hazafinak lenni, hogy azt gondolod Horthyról, amit ők, úgy értelmezed a történelmet, ahogy ők, megütöd, akik őket kifütyülik, és persze szépen elbaktatsz majd az urnánkhoz, oszt’ rájuk szavazol. Ja, és állandó félelemben vagy, mert már a suliban, két iskolakör futása közben elhitetik veled, hogy veszélyben a haza, jobb, ha már külföldre sem utazol.

Egyetlen szerencsénk van: lehet bármilyen hülyeséget bedobni, bevezetni, átverni, az osztály- és tornatermekben egyelőre még mindig nem orbánviktorok és maruzsazoltának állnak. Be lehet csukni az ajtót és tojni a nemzetieskedő zagyvaságokra.

szerző
- gm -
publikálva
2017. aug. 07., 13:08
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  szegedi789
  2017. augusztus 08., kedd 13:56
  Örülök rworse, hogy a jelzős szerkezetem lett az ön madeleine-je.
  Hát, nem mondom, hogy egészségére . . . :) :)
 2. 10
  rworse
  2017. augusztus 08., kedd 13:14
  A nímand amateur történész kitételről jut eszembe, hogy Maruzsa is évfolyam- és kollégiumtársam volt, hehe.
 3. 9
  sachs
  2017. augusztus 08., kedd 10:51
  Mindig mindenki abban reménykedik, hogy ezt már nem tehetik meg. Hogy beljebb már nem jönnek. De jönnek. Mindenki lép egyet (Kertész). Előre szólok, hogy a testüregi motozás is egy életérzés.
 4. 8
  Hóvarjú
  2017. augusztus 07., hétfő 19:42
  A hazafias tesiórák után levezetésképpen egy óra hazafias köldöknézést javasolnék (mondjuk számítástechnika oktatás helyett, azt úgyis minek).
 5. 7
  szegedi789
  2017. augusztus 07., hétfő 19:28
  2010 előtt, és 2010 után is belesz@arnak/ - tak a kölkök az ilyen f@szságokba . . .
  Ennyit máma a reményről . . .
 6. 6
  szegedi789
  2017. augusztus 07., hétfő 19:27
  Mit fognak csinálni ? Mit szoktak csinálni egy tornaórán ? ? ? (Persze, ha nem egy vadállat barom a tornatanár, aki szadista hajlamait a gyerkőcök kizsigerelésében éli ki . . . ) Bemelegítés, néhány gyakorlat, játék. Ebbe hogyan férne be az ún. "hazafyas", hááát, még gondolkodák . . .

  Hazafyas nem jelent jelen esetben semmit.

  Szörnyülködsz, kb. ennyit akartak ezzel a nímand amateur történész elővarázslásával (oh, életérzés . . . maruzsa, maruzsa . . .). Nem az évtized közéleti manipulációja, nem durran akkorát, mint horthy-bábozás a közéletben, de szörnyülködsz . . .

  Pedig csinálhatnál kormánybuktatóbb dolgokat is . . .
 7. 5
  Kovacs
  2017. augusztus 07., hétfő 19:01
  Persze, egyenként minden "bagatell", de összesen kész az oktatási hun curriculum.
  A Fidesznek volt bagatell mindezt ellenállás nélkül létrehoznia.
 8. 4
  rworse
  2017. augusztus 07., hétfő 18:51
  Ez bagatell mindahhoz képest, amit már NER-izáltak az oktatásban is.
  Milyen alapon lehet hittan az iskolákban?
  Milyen alapon lehetnek egyházi kezelésben állami fenntartású iskolák? (Hát még, hogy azok szinte dupla állami normatívát kapnak, de ez most mindegy.)
 9. 3
  Zikamé
  2017. augusztus 07., hétfő 18:45
  A 2011-es köznevelési törvény bevezetése körül, a heti öt testnevelési óra kötelezővé tételekor még szó volt arról, hogy a testnevelés órákon saját élményű, akkreditált képzéseken felkészített pedagógusok segítségével RELAXÁCIÓS gyakorlatokat is bevezetnek, ajánlanak. Segítene ez a gyerekekben felgyülemlett stressz oldásában, az érzelmi intelligencia fejlesztésében, és még sok egyébben is. Aztán ez valahogy lekopott és hat év alatt a bokrétás, kócsagtollas nemzetieskedő hazafiság lett a legfontosabb. A lövészet mellett.
 10. 2
  Kovacs
  2017. augusztus 07., hétfő 16:06
  Fekve támaszt, kart lenget,
  Nyelvet tekerget,
  Hitler-ájul.
  Csók
  Anyád.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk