Holnap visszatér a Tanítanék, megint tüntetnek, új húzónevekkel

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 04., 15:02
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A legfrissebb hősöket állítják hadrendbe.

Szert Boglárka és Szentesi Tamás is szót kap a Tanítanék holnapi tüntetésén. Nevezettek a demokratikus Magyarországért folytatott polgári ellenállás legújabb kori alakjai: Szert Boglárka az Antall József Tudásközpontnak nevezett izében megesett olimpiai hátterű tisztogatás áldozata; valaki, aki kiállt jogainkért a szervilis idiotizmussal szemben. Szentesi Tamás pedig egyenesen a NAV-ból csinált bolondot.

A hét közepéről – időjárási okokból – elhalasztott demonstráció így remélhetőleg választ ad a pedagógusmozgalommal kapcsolatban (mondjuk, Pukli István kilépése óta) fölmerült kérdésekre. S arra is, hogy hogyan reagál a mozgalom arra a kétségtelen tényre, hogy a demokratikus ellenzék fő reménységének szerepére az elmúlt időszakban befutott egy ugyancsak elég komolynak tűnő bejelentkezés a Momentum Mozgalom részéről.

A Tanítanék így indokolja Szert és Szentesi meghívását: „Azért kértük meg őket, hogy beszéljenek, mert azt látjuk, hogy egyre fontosabb az, hogy magánszemélyek is kiálljanak magukért és egymásért – ha tetszik, politizáljanak.”

Nos, itt van tényleg a kutya elásva: politikát kell csinálni, mert abból van a legnagyobb hiány. Arra ugyanis, amit az Orbán-kormány, vagyis maga Orbán Viktor a hatalomra kerülése óta folytat, nos, létezik egy csomó plasztikus kifejezés, de a politizálás szó nincs köztük. S egyelőre a magyarországi pártellenzék is inkább csak túlélni igyekszik, a politizálással mintha még várnának. Pedig jócskán itt az idő, már késésben is van az ország. Ha az utcán lehet, akkor ott kell. Tüntetni, aláírásokat gyűjteni, egyszóval politizálni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. febr. 04., 15:02
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Világos
  2017. február 05., 11:23
  A kormány mindent jól csinál , emelkednek a tanárok fizetései. A Sipos államtitkár
  elvégezte feladatát, Balogh és Palkovics még nem.
  Hivjanak Romániábol segitséget mint Valaki október 23-án.
 2. 1
  Cyrano
  2017. február 05., 08:18
  Kedves Narancs, az oldalvágás a pártok felé fölösleges.
  Mert a civilek kötötték ki, hogy pártok nem mehetnek.
  Lehet itt reménykedni, de pont a romániai példa mutatta meg: eredmény nem abban van, hogy az utcán vagyunk, hanem abban, hogy sokan vagyunk az után.
  Amíg a kivel igen, kivel nem (mínusz persze a vállalhatatlan szélsőségesek) zajlik, Orbán nyugodtan alhat.
  Úgy különösen, hogy Putyin látogatása kapcsán megmutatta: bárkit, bármikor el tud tüntetni az utca számára jelentős részéről.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk