Időközi választások lesznek Gyömrőn, ahol már most sikerült megmutatni, milyen is a kampányolás legalja

  • narancs.hu
  • 2017. március 25.

Villámnarancs

A Pest megyei kisvárosban úgy kell bizonygatni, hogy kire érdemes szavazni, mint máshol még soha. Orwell Magyarországon.

A közelmúltban nagy nehezen sikerült eltávolítania a bíróságnak Gyenes Leventét Gyömrő éléről, akinek felfüggesztett börtönbüntetése miatt kellett távoznia a polgármesteri székből. Gyenes utóda minden bizonnyal az a Mezey Attila lesz, aki annak idején szintén azt szorgalmazta, hogy Gyömrőn legyen Horthy park.

A megüresedett polgármesteri székért már javában tart a harc, a nagy esélyes jelenlegi alpolgármesteren, Mezey Attilán kívül egy munkáspárti és egy független jelölt indul még.

Pénz, paripa, fegyver – mind megvan Mezeynek, ezért nehezen érthető, amit a Gyömrői Hírhatár szúrt ki a napokban. A helyi szakrendelőben ugyanis a személyzet jelentős része olyan pólóban van, amelyen a következő felirat található: „Gyömrő 2000 Kör – Én is veletek vagyok!” Mit ad isten, Mezey éppen ennek a Gyömrő 2000 Körnek a jelöltje, ez a szervezet adja a helyi képviselő-testület többségét, és ők álltak a leléptetett Gyenes Levente mögött is.

A portál olyan (nem túl jó minőségű) fotókat is közölt, amelyen éppen Mezey Attila és az egyik szakrendelői munkatárs is látható, utóbbin az említett póló.

Jobbra Mezey Attila

Jobbra Mezey Attila

 

Hogy ez valami felső utasítás vagy túlbuzgóság, nehéz lenne megmondani, de egy biztos: semmi keresnivalója a kampánynak így egy szakrendelőben. A következő lépés mi lesz? A betegek majd csak akkor mehetnek kötözésre, ha megígérik, hogy a Gyömrő 2000 jelöltjére húzzák az ikszet április 23-án?

Figyelmébe ajánljuk