Isten hozta a következmények nélküli Fideszben! 2030-ig tervez a botrányhős

  • narancs.hu
  • 2017. október 28.

Villámnarancs

Simonka Györgyöt újraválasztották, továbbra is ő a Fidesz Békés megyei elnöke.

A dél-békési Simonka György neve az utóbbi hónapokban, években szinte csak valamilyen mutyigyanú kapcsán merült fel az országos médiában. Már több olyan nyomozásról is hírt adott a sajtó, amelyben érintett lehet a fideszes országgyűlési képviselő és/vagy több rokona, jelenlegi és volt üzlettársa. Ezek közül az egyik eljárás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt indult, miután a képviselő volt cége, a Magyar Termés TÉSZ Kft. közel egymilliárd forintos kárt okozhatott. A nyomozásban már több mint egy tucat embert hallgattak ki, sajtóhírek szerint a képviselő két üzlettársa előzetes letartóztatásban volt, de a közelmúltban kiengedték őket.

Szombat kora este a 444.hu szúrta ki a beol.hu oldalán a hírt, miszerint Simonka Györgyöt ismét megválasztották a Békés megyei Fidesz élére. A politikus saját Facebook-oldalán azt írta, hogy újraválasztásával „új lendületet kap a megyéért folytatott munka”, majd közölte: „a helyi értékekre épített fejlesztésekkel 2030-ra szeretnénk elérni, hogy Békés megye minden pontján jó legyen élni”.

2030! Van önbizalma a politikusnak, persze van rá alapja, hiszen ha a zűrös ügyei után nem rúgták még ki a Fideszből, akkor már sok mindent nem ronthat el.

A kihalt zsákfalu, ahol milliomos polgármester uralkodik

Több cég székhelye, telephelye Pusztaottlakára van bejelentve a félszázalékos iparűzési adó miatt, bár a helyiek szerint ennek ellenére nemsokára sóval hinthetik be a falu helyét. Itt már az iskola, az orvosi rendelő is bezárt. Ám – mondják szintén a helyiek – itt mindenki dolgozhat, ha akar, igaz, csak közmunkásként.

Figyelmébe ajánljuk