Csak a kéz nem Orbáné: fejbe verték a nőt, aki fellépett a gyűlölet ellen

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 11., 16:08
kommentek
31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Itt van az uszítás eredménye.

A 444.hu írta meg, hogy ma délelőtt a Kálvin téri aluljáróban (is) található TRIO Pizza egyik alkalmazottja angolul szólított meg egy vendéget, aki erre kiakadt, és ordibálni kezdett, „mocskos migránsnak” nevezte a gyorsétterem eladóját. Mire egy nő odalépett hozzá, jelezve, hogy nem kellene így beszélnie, a pizzás valószínűleg csak véletlenül nézte külföldinek. A férfi nem állt le, immár a nőt kezdte gyalázni: „húgyagyú libának” nevezte, aztán erősen arcon ütötte a fiatal nőt, akinek a szemüvege is leesett. A nő azt mondta a portálnak, elindult feljelentést tenni a rendőrségre.

Nos, akkor most mindenki végiggondolhatja, hogyan jutottunk el idáig az óriásplakátokon, viszkető tenyereken és Bayer Zsolt összes mocskán keresztül. Meg azon is, hogy ki kapja a következőt. És az is „csak” egy ökölcsapás lesz-e.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 11., 16:08
kommentek
31
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  tiszapolgári
  2017. május 12., péntek 13:02
  yoyo

  Igen, de én szándékosan mondtam olyan kisebbségek elleni támadásokat, akiket nem azért támadtak meg, mert provokálták a többséget (a Pride-ot és a mostani tüntetéseket sokan provokációnak tartják). Ez a pizzaárus sem azért szólalt meg angolul, mert kötözködni akart, és a héber betűs sírkő sem azért áll ott a temetőben, hogy hergelje a békés lakosságot.
 2. 10
  yoyo
  2017. május 12., péntek 12:43
  Kovacs, márpedig természetes. A természetességbe nagyon sok erőszak beletartozik.
  A kultúra az, aminek az önkorlátozást, a toleranciát köszönhetjük.
  Ezek nem természetes dolgok.
 3. 9
  Kovacs
  2017. május 12., péntek 12:37
  "És ha ez így nem is jó, de természetes" Ez NEM természetes. Akárhogy csűröd-csavarod Európa más részein is előforduló idegengyűlöletet.
  Relativizálni pedig nem tudod. Ami itt folyik, államilag szervezett rasszizmus. Nem egyes emberek, esetleg embercsoportok "kisiklásai". Ez a különbség. Tiszapolgári bejegyzése "tökéletes".
 4. 8
  yoyo
  2017. május 12., péntek 12:11
  Tiszapolgári, és ennek a mostani pofonnak az elmúlt hónapban volt néhány "társa", a ceu-s transzparenssel vonuló, vagy az ISandWithCeu kitűzős emberek inzultálása, a raszta srác esete Mogameddel.

  Vagy az általad felsoroltakat ki lehet egészíteni homofób atrocitásokkal, pl. jópár esetet fel lehet idézni, amikor a pride vonulóit, vagy az onnan haza igyekvőket ért támadás.

  Egyébként, tudom, durva kijelentés, de ezek aprócska dolgok. A világ sokkal jobb részein is történnek undorító gyűlöletbűncselekmények, ilyen-olyan szélsőséges csoportok, magányos pszichopaták által elkövetve. A különböző emberjogi mozgalmak pedig mindig indulatot, olykor erőszakot váltanak ki a többségi társadalom bizonyos tagjaiból.

  És ha ez így nem is jó, de természetes. És többnyire az is a dolgok természetéhez tartozik, hogy az emberek jelentős része viszont fékezi, visszafogja ezeket az alantas indulatokat.

  Ám néha kialakul az irracionalitásnak, a félelemnek, az önzésnek, az érzéketlenségnek, az idegenkedésnek egy olyan általános közérzete, amiből felcsaphat olyasmi, ami már nem féken tartható. A mostani hatalom igen sokat tett annak érdekében, hogy ez a közérzet létrejöhessen.
 5. 7
  yoyo
  2017. május 12., péntek 11:49
  rworse, a 2002-es választások alatt-után lehetett nagyon érezni először, hogy van itt olyan párt, ami nem biztos, hogy megáll a parlamentarizmus határainál.

  És most egészen biztos, hogy ha a 18-as választási győzelmét valami veszély fogja fenyegetni, nem lesz olyan puha, mint 2002-ben volt.
  Nem azt gondolom, hogy a kövér gárdát vagy a rohamrendőrséget eresztené rá ellenfeleire, sokkal inkább, hogy ügynökökkel, álcivil kopaszokkal konfliktusokat provokálna. Nem hiszem, hogy Budaházy vagy Torockai valaha is Orbán embere lett volna, de hogy a 2002-es hídfoglalás, vagy a 2006-os tévészékházostrom nem jött volna létre valamilyen fideszes impulzus nélkül, az biztos.
  És ez máris két olyan riasztó példa volt, aminél biztosan rondábbakra lehetne számítani egy bizonytalan kimenetelű választás / választási bukta esetén.

 6. 6
  rworse
  2017. május 12., péntek 10:03
  Még szerencse, hogy a Zorbánkifütyülő sorosbérencek kevéssé felismerhetőek antropológiailag.
 7. 5
  tiszapolgári
  2017. május 12., péntek 09:50
  bétom

  Félek, hogy még sokáig nem lesz vége. Például a nyolcvanas években a kubai vendégmunkások vagy a kubainak látszó emberek elleni, egyre gyakoribb szkinhedtámadásokról lehetett olvasni, szociográfia is készült róla. A kilencvenes években, a Csurka-féléknek hála, egymást érték a zsinagógaablak-betörések, a zsidó temető-rongálások, a Wesselényi–Király utca környékén sétáló, zsidós kinézetű emberek elleni támadások. Ez még le sem csengett teljesen, amikor már a cigánytelepek és a cigány kinézetű emberek kerültek sorra, hogy mára a menekülteken, illetve a menekültnek látszó embereken csapódjon le a központilag irányított elborulás és az alapból meglévő düh minden történelmi korszakban használható keveréke.

  Mielőbbi gyógyulást a nőnek, a lehető legbátrabban viselkedett!
 8. 4
  bétom
  2017. május 12., péntek 08:46
  Külön köszönet Bayer elvtársnak!
 9. 3
  bétom
  2017. május 12., péntek 08:38
  Egyszer véget ér ez a rémálom, de azt megjósolni sem tudom, hány évre lesz szüksége ennek a nyomorult országnak, hogy újra élhető hely legyen belőle!
  Hajrá Orbán, Hajrá mogyorók!
 10. 2
  rworse
  2017. május 11., csütörtök 20:36
  A kilencvenes évek közepén kezdődött, hogy a Fidesz (értsd Orbán) a haza letéteményese. A 2002-es választás két fordulója között aztán folytatódott, miszerint a haza nem lehet ellenzékben. Azóta egyre erősebb az erőszak, ugyebár a fideszkétharmad NER módszereit is ismerjük sajnos. Ki tudja, hol a határ. Hitlernél se hitték el, hogy komolyan gondolja.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk