Kapaszkodjanak! A Fidesz szerint nem baj, hogy a CÖF állami pénzből tüntet a kormány mellett

  • narancs.hu
  • 2017. május 13.

Villámnarancs

A lényeg, hogy jó "közéleti célt" szolgáljanak az ország legnagyobb kamuciviljei.

Végül a Fidesznek is mondania kellett valamit arra, hogy a Civil Összefogás Fórumhoz (CÖF) tartozó alapítvány félmilliárd forintnál is több pénzt kapott tavaly év végén az állami tulajdonban lévő MVM Magyar Villamos Művek Zrt -től. Az RTL Klub péntek esti híradójából kiderült, hogy Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint semmi gond nincs azzal, ha a CÖF állami pénzből áll ki a kormány mellett. A politikus azt is helyesnek tartja, hogy a Fidesz házi „civiljei” által verbuvált csoport Brüsszelben „a helyszínen is megtámogatta a magyar miniszterelnököt”. Majd Hidvéghi rátett egy lapáttal, amikor azt mondta: ha a CÖF tüntetése „közéleti célokat szolgál”, akkor minden rendben van azzal, hogy közpénzből származó támogatásokkal fedezik a demonstrációkat.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz nem csak a féktelen sorosozás közben tud hatalmas idiótaságokat mondani, mert mint kiderült, a kormánypárt számára a támogatható „közéleti cél” az, ha valaki fényesre nyalja a hátsójukat, és örökös helyjegyet vált arra a hülyeségvonatra, amellyel száguldanak a láthatatlan ellenségek felé.

Itt elolvashatja, hogy mi is a CÖF támogatása körüli balhé lényege:

Hatalmasat mentek ma a kormány álciviljei

Soros is csettintene, ha látná, mit adott ma elő CÖF. A héten derült ki, hogy igazak voltak a hvg.hu értesülései: a kormány házi „civiljei", a Civil Összefogás Fórum mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány több mint félmilliárd forintot kapott az állami tulajdonú MVM Magyar Villamos Művek Zrt -től.

Figyelmébe ajánljuk