Kósa Lajos lerántja a Jobbikról a cukiságálarcot

  • narancs.hu
  • 2017. május 9.

Villámnarancs

Amit szabad Jupiternek, nyilván.

Kósa Lajos mai budapesti sajtótájékoztatóján megjegyezte a Jobbik plakátkampányáról, hogy „a párt nem mondott igazat az akcióról, mert azt állították, 150 millió forint hitelt vettek fel a finanszírozására, holott az biztosan legalább 500 millióba kerül. Csak akkor jön ki 150 millióból, ha Simicska Lajos ezen keresztül finanszírozza a Jobbikot, óriási plakátárkedvezményt adva a pártnak.” Az MTI tudósítása szerint a Jobbik kapcsán kitért arra is, hogy a magyar politikába „nem való” az az agresszív és fenyegetőző működésmód, ahogy hétfőn Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő veréssel fenyegette meg Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát. „Lehull a cukiságálarc, és mögötte egy vicsorgó, elképesztően agresszív habitus bukkan elő. (…) Tényleg ez a vita elintézésének módja? Majd az is lesz, hogy lefejelnek valakit a folyosón?”

Ez az agresszió elleni kirohanás különösen bájos annak fényében, hogy Bayer Zsolt, a miniszterelnök és a Fidesz nagy barátja a minap közölte, hogy „taknyukon és vérükön” kellene kirángatni a parlamentből az ott – amúgy némán – tiltakozó civileket. Kósa a sajtótájékoztatón egyébként erről az esetről csupán annyit mondott: „a Fidesz csak a politikusaiért tartozik felelősséggel, közírókat, kommentelőket – a közösség elleni izgatást vagy valaki életének a kioltására vonatkozó buzdítást leszámítva – nem kommentálnak.”

Bayerről megnyilatkozott Dömötör Csaba is, elmondta, hogy őt előző nap a parlamentben egy jobbikos képviselő erőszakkal fenyegette meg, „a két megnyilvánulás között az a különbség, hogy Szilágyi György parlamenti képviselő és választókat képvisel, Bayer Zsolt pedig nem az, az újságírók és közírók sokkal szabadabban bánnak a jelzőkkel, az ezzel kapcsolatos tűrésküszöb egyénenként változik. Az államtitkárok, képviselők esetében nagyobb a felelősség.”

Az tehát, hogy valaki a taknyán és a vérén rángatna ki civileket az ország házából, csupán néhány jelző lenne, holmi játék a szavakkal?

Figyelmébe ajánljuk