Kövér László szerint mindenki hülye vagy gonosz Európában, csak Orbán Viktor okos és szép

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 26.

Villámnarancs

Az új kormányzati retorika szerint meg kell védeni a zsidókat a zsidóktól. A menekülteket ránk hozó zsidóktól a menekültterror áldozatává váló zsidókat. Kövér Bayernál járt.

A magyar Országgyűlés elnöke párttársa Mélymagyar című televíziós műsorában lépett fel tegnap. Ami zajlik, annak nemcsak a keresztény civilizációra van óriási fenyegető hatása – jegyezte meg, hozzátéve: ha Európát a keresztény-zsidó kultúrkörtől eredeztetjük, tudomásul véve, hogy komoly zsidó közösségek élnek Nyugat-Európában, akiket már a menekülthullám előtt atrocitások érték, akkor fel kell tenni a kérdést, „ez sem számít?”. A terrorizmusnak konkrét áldozatai lesznek, és azok nagyobb valószínűséggel kerülnek ki a zsidó közösségek tagjai közül, mint a nem zsidókéból – idézi a Népszabadság mondandójának egyik sarkalatos részét.

Hogy ez a szöveg ismerős valahonnan, arra szerencsére nem nekünk kell emlékeztetni, nekünk elég, ha felhívjuk a figyelmet módfelett fenyegető voltára.

Ám Kövér felszólalásának van egy ennél is rémisztőbb vonulata. Az tudniillik, hogy Európa „teljes szellemi és morális csődben” van, csak mi nem: „…mindenki úgy teszi tönkre a hazáját és az életét, ahogy akarja, de engedtessék meg ugyanakkor a különállás joga, hogy mi ne akarjunk öngyilkosok lenni…”

E kijelentések pedig – szerfelett sajnálatos módon – aligha vallanak józan ítélőképességre. Ez csak a „minden hülye szembejön a sztrádán” tébolya, amiből még soha semmi jó nem sült ki. Csak baj.

Figyelmébe ajánljuk