Közel a nap, amikor Orbán Viktor térden állva imádkozik majd Angela Merkel győzelméért

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 19., 23:03
kommentek
20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

S akkor a fejére hullik a sok gonosz hülyesége, amit a Nyugatról nyomat folyamatosan.

Közfelkiáltással szavazta meg a Német Szociáldemokrata Párt Martin Schulz elnökségét, s ez azt jelenti, végre nagyon erős kancellárjelöltje lesz az SPD-nek. Schulz első, elnökként elmondott beszédében nem hagyott kétséget európai preferenciáit illetően, amikor azt mondta, hogy „nem kell az USA-ig mennünk, hogy lássuk, hogyan akarják egyesek a nyugati országokban visszaforgatni a szabadság és a demokrácia kerekét.

Nézzetek Törökországra, nézzetek Magyarországra, nézzetek Lengyelországra.

Támadják a médiát, az ellenzéket elnyomják, a művészeket ellehetetlenítik. Ezek ellen a fejlemények ellen meg kell védenünk magunkat. Az Európai Parlament elnökeként gyakran tapasztaltam, hogyan dolgoznak a szabadság ellenségei. Minden nap tovább akarják rombolni a szabályokat, minden nap meg akarnak törni egy tabut. Többször is szorgalmaztam, hogy léptessenek életbe szankciókat ezek ellen a gonosz cinikusok ellen, egyébként többször ki is dobtam a képviselőiket a parlamentből. Pártunk elnökeként hozzátenném, hogy minden itt lévő nevében kimondhatom: ti, a szabadság és a demokrácia ellenségei, akik minden nap egy picit több tabut akartok megtörni, ti, akik minden nap egy picit szemtelenebbek vagytok a demokráciánkkal szemben, nektek az SPD a legelszántabb ellenségetek”. (fordítás: 444.hu)

Nos, elég egyértelmű üzenet ez a másik két sötét gazember mellett Orbán Viktornak is. S a dolgok jelen állása szerint a kancellári tisztségre Schulz még valamivel esélyesebb is, mint Merkel. Ennyit az illiberalizmus nyugati térnyeréséről.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 19., 23:03
kommentek
20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 20
  Tiszavirág
  2017. március 21., kedd 21:39
  Könnyen vissza lehet keresni a német, magyar és egyéb nemzetközi hírportálokon a következő eseménysort:

  - december 30.-án az volt a hír, hogy Martin Schulz valószínűleg nem lesz kancellárjelölt;
  - január 10.-én a a hír az, hogy megvan Merkel SPD-s kihívója, akit Sigmar Gabrielnek hívnak;
  - január 24.-én viszont már a hírek arról szólnak, hogy mégiscsak Martin Schulz lehet az, akit az SPD harcba küld Merkel ellen;
  - a friss hír március 21.-ről az, hogy az SPD kongresszusa hivatalosan is Schulzot jelölte a posztra.

  Hogy mi ebben az érdekes? Csak az, hogy teljesen mindegy, hogy Merkel vagy Schulz lesz Németország kancellárja a következő választások után.
  Schulz nyuszit a bűvészkalapból az amerikai választások után húzták ki, ahol az eredmény meglepő lett. Németországban a bűvész urak nem akarnak meglepetést: az európai és benne a németországi kihívások tekintetében teljesen logikus lenne egy, az amerikaihoz hasonló párharc, vagyis az establishement jelöltje a rendszerkritikus jelölt ellen (minden jelenlegi német parlamenti párt vs. AfD). Schulz jelölése ezt a fajta politikai tematizációt volt hivatott kilőni. Most megy a tétnélküli harc, a bürgervakítás, a média feladata eladni ezt a gyenge cirkuszi produkciót. Amiben – a közvéleménykutatások szerint – Schulz nyuszi szárnyal, de a végén a felelőségteljes németországi válásztók többsége mégiscsak a „szabad világ jelenlegi vezetőjére“, Angela Merkelre adja le a voksát . Vagy nem. Így is, úgyis gyenge a dramaturgia, unalmas végkifejlettel.
  A gőz viszont így a kuktában marad, az meg előbb vagy utóbb felrobban.
 2. 19
  Kovacs
  2017. március 21., kedd 14:20
  Jól van szegedi789 leráztál a semmit mondó általánosítással, pedig már azt hittem, hogy megtaláltad a ceremóniamestert és egyúttal a dőlés (a dühlöngélés), irányát. (És egyébként azt is tudjuk, hogy nemcsak választást kell nyerni, hanem "kormányozni"is tudni kell, és az sem mindegy, hogy hogyan kell azt. Kormányozni. A választás után)
 3. 18
  szegedi789
  2017. március 21., kedd 12:36
  Nos, kicsiny honunk történetére általában két dominó szokott hatással lenni, orosz és német dominó. Hőn szeretett kormányunk inkább az előbbivel "dőlne", hogy hova,azt inkább a feltorlódó képzavarok miatt nem ecsetelném részletesen, míg ezen a fórumon írogatók inkább a német dominóval szimpatizálgatnak ... Minden dőlés, borulás nélkül ... És jogos észrevétel, hogy Schulzék még csak a felméréseken vezetnek/-getnek ... És mint tudjuk nem közvéleménykutatást kell megnyerni.
 4. 17
  Kovacs
  2017. március 21., kedd 10:36
  szegedi789: Persze, ha "ez az ürge" Szegeden járt, akkor bizony botkaügynök. Egy ürgebotkaügynök. Egyenesen ügynökbotkaürge. Minden világos. A "mileszünkakövetkeződominó" gondolatmenetedet nem értem. Ki volt az első "dominó"?
 5. 16
  rworse
  2017. március 21., kedd 08:28
  Hehe, Schulzról van szó, rögtön megjelent néhány agitprop troll.
 6. 15
  szegedi789
  2017. március 21., kedd 02:41
  14
  Nem a 100%-ra gondoltam, bár még így is működik a mondatom, inkább az unió "eredményeire" gondoltam, amit például kicsiny országunk kormányának viselt dolgaival szemben sikerült elérni . . .
  További jó szocialista talpraállást várást !

  (És még azt is hozzávesszük, hogy ez az ürge járt Szegeden ... Amiből vagy egy igen racionális és ízléses kormányzati összeesküvéses mese születhetne nemzetközi baloldal áskálódásáról a középpontban, persze hőn szeretett kormányunk már előre átlát a szitán ... , vagy egyszerűen az következik mindebből, mi leszünk a következő dominó ... )
 7. 14
  Kovacs
  2017. március 21., kedd 00:21
  13:
  Nem olyan nevetséges ez, amilyennek látszik. Willy Brandt pl. 99,36 százalékkal nyert 1966-ban. Úgyhogy felesleges gúnyolódni. Egyébként meg épp ideje, hogy legalább egy szocialista párt talpra álljon Európában. Mert én például a jobboldali előrenyomulást tartom "unalmasnak"És akkor nagyon finoman fogalmaztam.
  A 10-es bejegyzésem törölve, mert valszeg tiszapolgári bejegyzése elkavarodott.Egy másik helyre gondolta. (gondolom)
 8. 13
  szegedi789
  2017. március 20., hétfő 22:26
  Hááát, a végeredményt elnézve, ezért kár volt az Európai Parlamentben a szabadság mártírjává lenni ...
 9. 12
  harcolj
  2017. március 20., hétfő 21:34
  Schulz érettségi nélkül fel, Orbán egyetem plusz Oxforddal (pfúúú anyám!) leküzdötte magát.
  2 Nagy Sándor - személynév nagy betű - tuskó.
 10. 11
  pokrocz
  2017. március 20., hétfő 21:10
  cumi lesz?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk