Lázár, L. Simon és a legnagyobb magyar

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 03., 12:36
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jaj, de jó: „Széchenyire emlékezne a Fidesz”!

„Határozati javaslattal emlékezne meg gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulójáról Lázár János és L. Simon László.”

Majd ezt írják a Fidesz.hu-n: „A Miniszterelnökséget vezető miniszter és államtitkára – képviselői indítványként – szerdán nyújtotta be a parlamentnek azt a javaslatot, amely szerint az Országgyűlés kinyilatkoztatná, hogy érvényesnek tartja, egyetért és szellemi értelemben követendőnek tartja a Széchenyi emlékének törvénybe iktatásáról szóló 1925-ös jogszabályt. A Ház az indítvány szerint kimondhatná, hogy üdvözli a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum állandó kiállításának újrarendezését és a nagycenki Széchenyi-kápolna felújítását, továbbá felkérné a kormányt egy tudományos szimpózium megrendezésére. Az Országgyűlés emellett arra kérné a Magyar Postát, hogy emlékbélyeg kiadásával tisztelegjen Széchenyi István emléke előtt. A kormánypárti javaslat azt is szorgalmazza, hogy minden anyaországi és Kárpát-medencei magyar közösség megemlékezzen a legnagyobb magyarról.”

Most ne menjünk abba bele, hogy egy normális országban valószínűleg nem jönnének olyan abszurd szöveggel, hogy „a Ház az indítvány szerint kimondhatná, hogy üdvözli a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum állandó kiállításának újrarendezését”, és valószínűleg nem emlegetnének egy 1925-ös jogszabályt sem egy 19. századi történelmi személy kapcsán. Ne menjünk bele, mert ez csak a kisebbik baj. Sokkal rosszabb, hogy ma Magyarországon ha egy szövegbe a „Lázár”, az „L. Simon” (vagy újabban a „Magyar Posta”) szavak kerülnek, akkor teljesen felesleges bármi mást leírni. Széchenyi nevét viszont egyenesen ízléstelenség.

Úgyhogy kíváncsian várjuk a folytatást, vagyis a sok-sok ragyogó alkalmat a közpénz kreatív felhasználásával kapcsolatban.

Még az is megeshet, hogy a jeles alkalomra elkészítik a Hídember 2. című filmet. Pont azt ne?

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. márc. 03., 12:36
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Zoltan Kiraly
  2016. március 05., szombat 15:28
  Széchenyi emlékét leginkább a nemzet társadalmi és gazdasági felemelkedését elősegítő kormányzással lehetne, nem ilyen semmitérő parlamenti határozatokkal!
 2. 2
  Eeyore2
  2016. március 03., csütörtök 20:29
  Egy Széchenyi egy éves jövedelmét ajánlá fel nemzetének.
  A fidesz a nemzet egy éves jövedelmét ajánlja fel magának. Viszi is.
 3. 1
  2016. március 03., csütörtök 18:58
  Biztosra veszem,hogy a Posta felkérés nélkül is ad ki Széchenyi emlékbélyeget.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk